Fode Fofana
  4. Wedstrijdverslag

PSV doorstaat test

Dat het voetbaltechnisch wel goed zit bij de O16 was in de loop van het seizoen al wel gebleken. Hoe een groep omgaat met tegenslagen is een heel andere kwestie. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle afgelopen zaterdag bleek het team veerkrachtig en ving het de afwezigheid van een flink aantal spelers wegens blessures en schorsingen ogenschijnlijk moeiteloos op.

Met vier spelers van de O15 in de selectie waarvan één in de basis kende PSV een vliegende start. In de beginfase begon gelegenheidsback Amin aan een solo die op de eigen helft begon en pas in het strafschopgebied van Zwolle kon worden gestuit. Met een handsbal claimde Amin, die echter door de goed leidende scheidsrechter niet (zo) werd gezien. In de minuten daarna gooide spits Fode alle frustraties van maandenlang blessureleed van zich af met twee geweldige acties waardoor PSV binnen vijf minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong stond. In de 22e minuut kreeg hij de bal links van het strafschopgebied in bezit, speelde een tegenstander uit en terwijl hij naar binnen kwam, schoot hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de verre hoek, 1-0. Een paar minuten later stelde hij met een goeie actie binnen het strafschopgebied de voor de goal vrijstaande Jeremy in staat om op zijn gemak de 2-0 binnen te schieten.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Zwolle. In de 55e minuut kwam de bal bij een aanval ineens vrij voor de voeten van een speler, die echter gehaast net naast schoot. In de 59e minuut schoot Mathijs de wedstrijd echter definitief in het slot. Nadat Jeremy op inzet een bal binnen hield ging hij met een goeie actie het strafschopgebied binnen, en speelde hij de volledig vrij voor de goal staande Mathijs aan. Die hoefde slechts een hoek te kiezen, 0-3. Wederom een winstpartij voor de O16, dat zich al heeft geplaatst voor de kampioenspoule in de tweede competitiehelft. Na een week vrij staat de thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma en dan de uitwedstrijd tegen Ajax, dat nog steeds met slechts één punt voorsprong op PSV koploper is.

Opstelling: Jurre Schaafsma; Thomas Cox (’41 Mylian Jimenez) - Nigel Lonwijk (c) (’70 Jenson Seelt) - Alberto Puts - Amin Doudah; Dylan Hopman (’19 Manu Matuta) - Mathijs Tielemans - Kees van Lindert; Milan Beumer - Fode Fofana (’61 Milan van de Riet)  - Jeremy Antonisse.