3. Doelpunt

Jasper Huijzer
  4. Wedstrijdverslag

Het verslag

In de 11e speelronde nam PSV O15 het thuis op tegen Vitesse. Daarmee trof de Eindhovense ploeg een tegenstander die tot nu toe minder presteerde in de competitie dan verwacht. Met 11 punten namen de Arnhemmers een 9e plek in. Desalniettemin: geen enkele reden om van een makkelijke partij uit te gaan.

De eerste mogelijkheid was voor Vitesse in de zesde minuut. Keeper Aron van Lare keerde de inzet simpel. PSV had vandaag moeite om de juiste cadans te vinden. Pas na een kwartier spelen werd het team voor de eerste keer dreigend. Jasper Huijzer schoot een knappe voorzet van Nawaaz Landfeld voorlangs. PSV leek de sleutel, die naar succes en drie punten moesten leiden, gevonden te hebben. Want in een tijdsbestek van een paar minuten reeg het een aantal kansen aaneen. Maar Milan van de Riet zag eerst zijn schot door de Arnhemse doelman onschadelijk gemaakt worden, en even later zijn kopbal net naast de verkeerde kant van de paal gaan. Omdat weer een minuut later Dyon Dorenbosch na een goede aanval het doel met links net te hoog zocht, bleef de teller op nul staan. Dat gold ook voor Vitesse dat in de tegenaanval gevaarlijk werd. Gelukkig kon Aron weer redding brengen.

Nadat Dylan Hopman zijn kopbal via het hoofd van een Arnhemmer ook net naast zag gaan, kwam PSV in de 32e minuut toch op voorsprong. Het duo Mohamed Nassoh en Dyon Dorenbosch nam een korte corner en de voorzet werd door Jenson Seelt hard ingeschoten. De bal eindigde in een mêlee van spelers in het vijfmetergebied waar Dylan de bal voor zijn voeten zag belanden en hard uithaalde. Op de doellijn keerde een Vitesse speler de bal met zijn arm. Penalty voor PSV en Milan van de Riet wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde zeer beheerst de openingstreffer. Vlak voor rust scoorde Mohamed met een mooi krullend schot bijna nog de 2-0, maar zijn afstandsschot ging net naast de kruising. Ruststand dus 1-0.

Na de pauze was PSV duidelijk de bovenliggende ploeg. Het legde in de 39e minuut een schitterende aanval op de mat. Dyon opende prachtig met een crossbal op Jasper die zijn tegenstander vervolgens de hielen liet zien en goed voorgaf. Bij de tweede paal leek Milan de 2-0 te scoren, maar hij raakte de bal niet lekker waardoor de grote Arnhemse goalie nog redding kon brengen. Vier minuten later viel dan toch de tweede treffer. Rechtsachter D'Leanu Arts gaf de bal goed diep mee op Milan, die vervolgens de achterlijn haalde en de bal teruglegde. Een Vitesse speler leek het gevaar te onderkennen en bracht redding door de bal weg te schieten. Omdat hij de bal echter precies tegen Mylian Jimenez schoot belandde de bal toch nog in het doel: 2-0. Twintig minuten voor tijd werd de eindstand bereikt. PSV schakelde snel om en Milan stelde de mee gesnelde Jasper in staat om de derde Eindhovense te scoren. Omdat de thuisploeg wat slordig of ongelukkig was in de afronding stond de 3-0 ook na 70 minuten op het scorebord. Een prima resultaat met nog wat leuke statistieken: PSV behield voor de 4e achtereenvolgende wedstrijd de nul en twee spelers scoorden vandaag hun eerste competitiegoal: Mylian en Jasper.

Volgende week volgt de topper bij en tegen koploper AZ. Waarna voor de winterstop nóg twee wedstrijden tegen Noord Hollanders volgen: de verrassende nummer 4 FC Volendam en AFC (vriendschappelijk).

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts (56' Milan Vossen), Jenson Seelt, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez, Dylan Hopman (36' Cel Teunen), Dyon Dorenbosch; Jasper Huijzer (56' Martijn Zuijderwijk), Milan van de Riet, Mohamed Nassoh.