2x
    Jur Clabbers
  2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

De allerlaatste competitiewedstrijd voor de O15 stond woensdagavond op het programma. Omdat Ajax een dag eerder van AFC won, waren de Amsterdammers niet meer te achterhalen en behaalde zij de landstitel. Langs deze weg de felicitaties voor het behalen van het landskampioenschap!

PSV speelde dus een dag later en wist daardoor dat er tijdens het duel met sc Heerenveen niets meer op het spel stond. Het kon op de ranglijst niet meer zakken en niet meer stijgen. En speelde dus voor de eer en om het seizoen positief af te sluiten.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Heerenveen in de tweede minuut. De Friese gasten konden het net echter niet gevonden krijgen. Iets wat PSV wél kon in de zesde minuut. Heritier Deyonge schakelde zich goed in bij een aanval en speelde op rechts Jeremy Antonisse aan. Diens voorzet was op maat voor Jur Clabbers die zo simpel de 1-0 aantekende. PSV bleef de beter voetballende ploeg, maar verzuimde de voorsprong uit te bouwen. Kansen voor Jayden Braaf en Jeremy Antonisse werden niet omgezet in doelpunten waardoor de marge krap bleef met één treffer. Vlak voor rust kwam alsnog de 2-0. Een pass met veel gevoel van Joep Kluskens belandde bij Jur die met een even gevoelige en subtiele beweging de bal langs de keeper schoot. Bijna werd het zelfs 3-0 toen vlak voor rust Thomas Cox mee opstoomde en zijn schot/voorzet bij de tweede paal tegen het houtwerk kwam.

Na rust viel het niveau terug. Desondanks wist PSV nog tweemaal het houtwerk te raken. Eerst was het Jayden die hard op de lat schoot. En later schoot Jeremy een vrije trap op de paal. Ook Heerenveen kreeg in de tweede helft een paar grote kansen om de aansluitingstreffer te scoren. Maar mede door prima keepen van Peter Strijbosch in een één tegen één duel met de Friese spits, scoorde de gasten niet. PSV hield daardoor opnieuw de nul en kon drie punten bijschrijven na een matig duel.

Wat cijfers over dit seizoen: 26 competitiewedstrijden: 19 overwinningen, 5 gelijke spelen en slechts 2 nederlagen leverden uiteindelijk 62 punten op. Het doelsaldo: 80 gescoorde doelpunten en slechts 23 tegen. Twaalf maal hield de verdediging de nul, negen maal kreeg een PSV-er een gele kaart en eenmaal moest een speler met tweemaal geel het veld verlaten. Topscorer werd Jayden Braaf met 21 doelpunten. Dit alles was uiteindelijk goed voor de tweede plek in een competitie waarin met vlagen fraai voetbal werd gespeeld. Ik wens alle spelers, ouders en andere betrokkenen een hele fijne vakantie toe!

Opstelling: Peter Strijbosch; Thomas Cox (45' Dyon Dorenbosch) Emmanuel Matuta, Ian Maatsen (c) (45' Nawaaz Landfeld), Heritier  Deyonge; Joep Kluskens, Amin Doudah, Kees van Lindert (45' Mohamed Nassoh); Jeremy Antonisse, Jur Clabbers, Jayden Braaf (45' Milan van de Riet).