2. Doelpunt

Beslan Sagov
  3. Wedstrijdverslag

Het verslag

Na het goede niveau in de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen FC Volendam, die met 7-0 werd gewonnen, stond vandaag de wedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Een lastige ploeg voor PSV, omdat we de uitwedstrijden tegen FC Groningen moeizaam kunnen winnen.

FC Groningen probeerde PSV vanaf de eerste minuut onder druk te zetten. maar PSV kon er door goede positiespel gemakkelijk voetballend onderuit komen. Na ongeveer een kwartier spelen had PSV de wedstrijd onder controle. Kort daarna, in de 25 minuut, kreeg PSV een hoekschop vanaf de linkerkant. Deze werd door een verdediger van FC Groningen doorgekopt naar de rechterkant van het veld. Daar onderschepte Nigel Thomas de bal en gaf direct in een beweging de bal voor het doel waarop Yorbe Vertessen de bal in het in het doel kopte:1-0. PSV bleef de wedstrijd controleren en slaagde erin om op de helft van FC Groningen te voetballen. In de 35e minuut werd een bal teruggespeeld op de keeper van FC Groningen, maar Yorbe Vertessen kon deze onderscheppen. Hij wilde de keeper omspelen, maar werd door een overtreding tegengehouden en we kregen een penalty. Die werd door Vertessen zelf genomen. Raak en zo gingen we met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft begon PSV zoals ze gestopt waren. FC Groningen werd op de eigen helft vast gezet en we proberen de 3-0 te maken. Maar na de 60e minuut zakte PSV wat weg en kreeg FC Groningen meer balbezit. PSV werd teruggedrongen en in de 79e minuut maakte FC Groningen de 2-1. Maar PSV maakte uiteindelijk de 3-1 door een doelpunt van Beslan Sagov en zo eindigde wedstrijd PSV tegen FC Groningen in een mooie zege. Op 3 maart speelt PSV O17 de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Opstelling: 1  Maxime Delanghe; 2 Shurandy Sambo, 3 Mees Kreekels, 4 Elgro King (62’  Mathijs Bel), 5 Ian Maatsen; 6 Mathias Kjolo, 7 Nigel Thomas, 8 Andi Koshi; 9 Yorbe Vertessen (66’ Dennis Vos), 10 Damian Timan en 11 Jeremy Antonissen (74’ Beslan Sagov).