24 februari, 11:00
Spartaan'20 JO13-1 logo

Eus Waayers
  2. Wedstrijdverslag

Ondanks dat de KNVB al veel wedstrijden had afgelast, ging de competitiewedstrijd tussen PSV O13 en Spartaan 20 gewoon door. Onder een heerlijk zonnetje werd de wedstrijd gespeeld. Het publiek dat aanwezig was kreeg twee totaal verschillende helften te zien. Dat de Rotterdammers uiteindelijk met de 3 punten kon vertrekken, was geheel aan PSV zelf te danken. Maar daar was de feestvreugde voor de gasten niet minder om na de 1-2 overwinning.

Bij aanvang van de wedstrijd was eigenlijk meteen duidelijk waar het probleem voor PSV vandaag zou kunnen gaan liggen. Fysiek zou PSV Spartaan niet af kunnen troeven, elke speler was minimaal 15 cm groter als de PSV-spelers. Maar met de opdracht om uit de duels te blijven en zoveel mogelijk te voetballen, begon PSV goed aan de wedstrijd. Men liet Spartaan niet hun geliefde lange bal spelen, door meteen druk te zetten. Bij verovering van de bal voetbalde PSV ook goed naar voren. Maar helaas gingen de kansen voor het doel net langs of over het doel. In de 24e minuut kreeg PSV dan toch de verdiende voorsprong. Na een aanval die bij PSV-doelman Harm Sigmans begon, ging de bal via verschillende schijven goed naar het andere doel. Zo komt de bal bij Renzo Tytens terecht, deze weet de bal goed voor te geven, waarna de O12 speler Eus Waayers de bal achterwaarts perfect binnen kopt. Met deze 1-0 voorsprong konden beide teams even de warme kleedkamer op zoeken.

De tweede helft een heel ander beeld, Spartaan krijgt nu wel de ruimte om de lange bal te hanteren waardoor ze enkele keren voor het PSV doel kunnen verschijnen. Omdat men bij PSV steeds veel verder uit elkaar gaat spelen, is het wachten dat de bal een keer goed gaat vallen voor de Rotterdammers. In de 36e minuut valt een bal inderdaad dan ook tussen de PSV verdedigers in, de spits weet hier wel raad mee en trekt de stand gelijk. Nu ziet het er heel lang naar uit dat de wedstrijd in een 1-1 stand zal eindigen, omdat beide teams geen kansen meer weten te creƫren. Toch is het Spartaan dat aan het langste eind zal gaan trekken. In de 58e minuut kan men scoren uit een scrimmage voor het PSV-doel. In de resterende minuten kan PSV het niet meer gelijk trekken en kunnen de Rotterdammers met een goed gevoel de terugreis gaan beginnen. Met een 1-2 score op het bord, kan PSV O13 de komende week weer gaan herstellen van de klap om er voor de volgende wedstrijd weer klaar voor te zijn.