PSV O19 logo

Justin Lonwijk

Amar Catic

Omdat FC Utrecht niet beschikt over een goedgekeurd kunstgrasveld op hun trainingscomplex, werd deze inhaalwedstrijd gespeeld op een bijveld van  SV Kampong.

De jongens van Mark van Bommel lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. Het was Amar Catic die al in de 2e minuut van de wedstrijd de bal met zijn hoofd meenam, maar rond de zestien meter te vroeg uithaalde met zijn rechter. Daardoor ging deze bal net langs het doel. Het wat diezelfde Catic die er als de kippen bij was, nadat een FC Utrecht verdediger in de 7e minuut te zacht terugspeelde op zijn keeper, echter oog in oog met de doelman schoof hij de bal aan de verkeerde kant langs de paal. PSV speelde op dat moment zeer goed, gaf verdedigend niets weg, liet uitstekend combinatievoetbal zien en als het de bal verloor hadden ze die binnen enkele seconden weer in hun bezit. In de 25e minuut kreeg PSV een hoekschop te nemen, deze werd fraai ingekopt door Maxime Soulas. Alleen de vingertoppen van de FC Utrecht-goalie voorkwam een treffer van onze Franse verdediger. Een minuut later was het dan eindelijk wel raak. Een voorzet van Sekou Sidebe werd in twee instanties binnengetikt door Justin Lonwijk: 0-1. PSV wilde hierna meer en na een mooie steekpass van Lonwijk op de Catic werd de score in de 42e minuut verdubbeld naar 0-2. Dit was een dik verdiende ruststand.

Na de rust ging PSV verder waar het gebleven was. Het speelde goed combinatievoetbal en gaf achterin niets weg. En het creëerde ook nog een aantal mogelijkheden via Lonwijk en Zakaria Aboukhlal. In de 75e minuut was het Mohammed Ihattaren die met een mooie voorzet de vrijstaande Lonwijk bereikte. Die kopte de bal op doel, maar met een katachtige reactie tikte de keeper de bal tegen de lat. Kort daarna was het nog een keer bijna raak, na een mooie één-twee in de 89e minuut tussen Aboukhlal en Lonwijk. Het schot werd nog net geblokt door een verdediger van FC Utrecht. Door deze overwinning is PSV nu samen met Ajax koploper met 11 punten uit vijf gespeelde wedstrijden. Aanstaande zaterdag spelen de jongens van Mark van Bommel een thuiswedstrijd, om 14.00 uur tegen Vitesse O19.

Opstelling PSV O19: Van de Meulenhof, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Theunissen (89,  Kuisch), Sadilek, Aboukhlal. Schoonbrood (87, Van den Berg), Catic, Lonwijk  en Sidebe (74, Ihattaren).