4. Bijzonderheden

Eigen doelpunt 1x

5. Wedstrijdverslag

Het Verslag

In de derde competitieronde trad PSV O15 op de eigen Herdgang aan tegen de leeftijdsgenoten van Heerenveen. De thuisploeg had na een gelijkspel en overwinning tegen respectievelijk N.E.C. en Almere City vier punten. Heerenveen behaalde tot nu toe één punt doordat het verloor van ADO Den Haag en gelijkspeelde tegen Den Bosch. Om bovenin mee te blijven draaien was het voor PSV belangrijk de drie punten in Eindhoven te houden.

De beginfase was echter onbetwist voor de gasten. PSV kwam niet aan voetballen toe en was niet in staat de bal lang in de ploeg te houden. Heerenveen had het meeste balbezit, voetbalde makkelijker, maar kon ook geen gevaar stichten. Toen PSV na een kwartier spelen uit het niets op voorsprong kwam, kantelde de wedstrijd. Spits Milan van de Riet opende de score na prima doorzetten van Dylan Hopman op de rechter flank. Voor rust kwam de thuisploeg nog op 2-0 toen Mohamed Nassoh een rebound binnenschoof. In eerste instantie stuitte Jasper Huijzer nog op de Heerenveen doelman, maar omdat hij de bal losliet kon Mohamed alsnog tot scoren komen.

Na rust was PSV duidelijk de sterkere ploeg. In de 44e minuut zette het Eindhovense team de 3-0 op het scorebord. Hoewel: het was niet een PSV'er die scoorde, maar een Fries die een corner van Mohamed langs zijn eigen keeper werkte. De wedstrijd was daarmee gespeeld. PSV creëerde nog een aantal mogelijkheden en wist daar nog driemaal uit te scoren. Jesse Giebels kopte knap een corner van Mylian Jimenez binnen, en het slotakkoord was van spits Milan die eerst met links de 5-0 scoorde en uiteindelijk na een assist van Cel Teunen ook de 6-0. Ondanks het moeilijke begin won PSV toch overtuigend met grote cijfers. Volgende week een wedstrijd bij FC Twente uit.

Helaas raakte een speler van Heerenveen vlak voor rust aan zijn enkel geblesseerd. Wij hopen dat de blessure meevalt en wensen hem een snel herstel toe.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels, Deveron Fonville; Dylan Hopman, Mylian Jimenez (49' Cel Teunen), Mohamed Nassoh; Martijn Zuiderwijk (49' Dyon Dorenbosch), Milan van de Riet, Jasper Huijzer.

Gele kaarten: Mylian Jimenez en Milan van de Riet