0-0
23 september, 11:00
FC Den Bosch JO13-1 logo

Het Verslag

Na weken van toernooien en vriendschappelijke wedstrijden, begint vandaag de competitie voor PSV O13. De O13-competitie is opgedeeld in twee competities, er is een competitie tussen de O13-teams uit het Zuiden en Westen van Nederland. En een competitie voor het Noorden en het Oosten van het land. De kampioenen van deze twee competities zullen op het einde van het seizoen een wedstrijd tegen elkaar spelen om het kampioenschap van Nederland. FC Den Bosch is vandaag de tegenstander op de Herdgang. Zoals gebruikelijk speelt de O13 van PSV de wedstrijden op veld 1. Een grasveld waar menig stadion jaloers op kan zijn.

In de 5e minuut ziet het ernaar uit dat het goed gestarte PSV een voorsprong gaat nemen. Uit een corner is het Renzo Tytens die een vrije schietkans krijgt vanaf een meter of tien. Maar helaas krijgt hij de bal iets verkeerd op de schoen, waardoor de bal over gaat. Enkele minuten later mag het Michon Roelofs proberen met een vrije trap vanaf 30 meter. Maar deze gaat in de handen van de doelman. PSV blijft het betere van het spel houden in de eerste helft. Maar ondanks goede kansen komt men toch niet tot scoren. FC Den Bosch is tweemaal gevaarlijk uit een corner. Maar beide keren wordt de bal voor de lijn weggehaald door de verdedigers van PSV. Dus gaan de teams rusten met een 0-0 stand op het scorebord.

Na de rust blijft PSV het spel domineren, maar heeft ook nu weer moeite met het goed gegroepeerd spelen van de Bosschenaren. Er komen nog wel kansen voor PSV, maar de laatste fase is vaak te onzuiver om van echt grote kansen te spreken. Al is Arthur Piedfort dicht bij een doelpunt met zijn hoofd. Maar gaat ook deze bal een metertje naast het doel. Dus blijft de stand hetzelfde als de begin stand, 0-0. Wel leuk was dat twee spelers die afscheid hebben genomen van de PSV opleiding, nu bij FC Den Bosch spelen, en duidelijk lieten zien hun draai daar goed te kunnen vinden. Volgende week wacht voor PSV een uitwedstrijd naar het altijd lastige Willem II.

Toch was deze wedstrijd de hand van trainer Tim Wolf weer duidelijk zichtbaar. Aanvallend verzorgd voetbal. Met helaas vandaag geen overwinning, maar de vastigheden en automatismen beginnen nu wel zichtbaar te worden.