Feyenoord JO14-1 logo

Livano Comenencia

Iggy Houben

Het Verslag

In deze eerste wedstrijd van het seizoen begonnen beide teams voortvarend aan de wedstrijd, het spel golfde op en neer. De eerste kans was in de 9e minuut voor PSV, maar de voorzet werd net naast getikt. Twee minuten later had Feyenoord een kans maar de bal werd net naast geschoten. Enkele minuten later kwam de thuisclub dan toch op voorsprong. Na onnodig balverlies van PSV schoot een speler van Feyenoord vanaf 25 meter over de PSV-goalie de bal binnen, 1-0. Twee minuten na de openingstreffer had Feyenoord wederom een grote kans maar de voorzet ging voorlangs zodat PSV ontsnapte. Feyenoord was in deze fase sterker maar PSV pikte weer snel de draad op en creëerde enkele kansen. Een voorzet van Seb Loeffen kon net niet in het doel worden gewerkt en een schot van Iggy Houben werd door de Feyenoord-goalie gekeerd. Tegen de verhouding in verdubbelde Feyenoord dan toch de score. Een vrije trap van Feyenoord werd in eerste instantie door de PSV-verdediging weggewerkt. Feyenoord pikte de bal echter op en aan de achterlijn kon een speler van Feyenoord door de PSV-verdediging lopen en de bal intikken, 2-0. PSV deed echter direct iets terug. Uit een corner van Milan Govaers schoot Livano Comenencia de bal hard in, 2-1. Op slag van rust moest Niek Schiks zich nog even strekken om een inzet van een Feyenoordspeler te keren. Hij kon nog net een doelpunt voorkomen zodat beide teams met een 2-1 stand de rust in gingen.

PSV begon sterk aan de tweede helft en zette Feyenoord onder druk. De verdediging van Feyenoord stond goed opgesteld en PSV had moeite om hier doorheen te komen. PSV creëerde enkele kansen maar deze werden niet benut. De thuisclub bleef met enkele snelle uitvallen dreigend zonder echt kansen te creëren. Na een kwartier in de tweede helft werd Feyenoord sterker en in de 57e minuut resulteerde dit wederom in een doelpunt. Een voorzet kwam bij een Feyenoordspeler die vanaf de rand van het strafschopgebied hoog inschoot, 3-1. PSV drong daarna nog aan maar het was niet meer in staat om nog een vuist te maken. Eén minuut voor tijd zette Feyenoord zelfs de 4-1 op het scorebord voordat PSV in blessuretijd nog iets terug kon doen. Een vrije trap van Milan Govaers werd doorgetikt door Jesper Uneken, Iggy Houben reageerde alert en tikte de 4-2 binnen. Dit was ook de eindstand.

Opstelling: Niek Schiks, Seb Loeffen (36’ Enzo Geerts), Luc Netten (55’ Matteo Dams), Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers, Livano Comenencia, Iggy Houben, Milan Govaers, Jesper Uneken, Chahid el Allachi, Jaivy Lourens (42’ Shi-jon Martina).