22 april, 11:00
AZ O14 logo

2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Al na 30 seconden had PSV een opgelegde kans om de bezoekers op achterstand te zetten. De AZ-goalie redde \de inzet zodat een vroege voorsprong voor PSV werd voorkomen. Na deze flitsende start van PSV namen de bezoekers het heft in handen. Dit leverde in de zevende minuut de voorsprong op voor de bezoekers. Een terugspeelbal op de PSV-goalie werd door een AZ-speler onderschept en hij schoot de 0-1 binnen. Drie minuten later hadden de bezoekers de voorsprong kunnen verdubbelen. Een schot ging echter net over. In de twaalfde minuut was AZ wel weer doeltreffender. Een schot van buiten het strafschopgebied ging via de handen van de PSV-goalie in de kruising, 0-2. PSV had het in deze fase van de wedstrijd lastig en kwam niet aan voetballen toe. Pas na twintig minuten beet PSV van zich af en had het twee goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Een mooi opgezette aanval werd uiteindelijk net naast getikt en even later werd een schot door de keeper van AZ gekeerd. Juist op het moment dat PSV beter in de wedstrijd kwam deelde AZ de genadeklap uit. AZ veroverde in de 23e minuut de bal en een speler van AZ tikte de bal over Kevin Gadellaa binnen, 0-3.

Het vertrouwen bij PSV ebde weg al bleef PSV zoeken naar een treffer. In de 26e minuut was PSV dicht bij een treffer. Een vrije trap van Mohamed Nassoh ging bij de eerste paal bijna binnen maar ook nu keerde de AZ-goalie de inzet. De bezoekers bleven echter op zoek naar meer doelpunten en ruim vijf minuten voor de rust scoorden zij wederom. Een overtreding binnen het strafschopgebied van PSV op een speler van AZ werd bestraft met een strafschop die onhoudbaar werd ingeschoten, 0-4. Met deze ruime achterstand ging PSV de rust in.

PSV nam vanaf het begin van de tweede helft het initiatief. In de eerste tien minuten van de tweede helft leverde dit drie goede kansen op. Een schot werd net naast geschoten, een schot ging net over en een kopbal werd door de keeper van AZ gekeerd. In de 46e minuut kwam dan toch de verdiende eretreffer voor PSV. Na een overtreding op Milan van de Riet binnen het strafschopgebied van AZ ging de bal op de stip. Milan schoot zelf de strafschop binnen, 1-4. PSV zette daarna door en was de bovenliggende partij maar kon er niet echt meer een wedstrijd van maken. Ook AZ kon in deze fase geen potten breken. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd ging PSV meer risico nemen maar echte kansen werden niet gecreëerd. Doordat PSV meer risico ging nemen, kregen de bezoekers nog enkele mogelijkheden. Ook zij kwamen niet meer tot scoren zodat na 70 minuten een 1-4 stand op het scorebord stond.

Opstelling: Kevin Gadellaa (36’ Jules Janssen), D’Leanu Arts, Cel Teunen (36’ Milan Vossen), Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels (51’ Nassim Achenteh), Mylian Jimenez, Ruben de Mol (64’ Joep van den Berk), Dyon Dorenbosch, Milan van de Riet, Martijn Zuijderwijk (36’ Gioele Nicolaas) en Mohamed Nassoh.