2. Doelpunt

Jayden Braaf
  3. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Met nog vijf wedstrijdronden te spelen stond dit weekend de topper tussen Ajax en PSV op het programma. De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 waarbij PSV de achtervolger is op zes punten achterstand. Als PSV nog kans op de titel wil maken, dan moet het met drie punten weer afreizen naar Brabant. Dat het team van trainers De Wijs en Heilmann kan winnen van Ajax toonde het in december aan toen het terecht met 3-1 won.

In een matige eerste helft kwam Ajax vlak voor rust op voorsprong nadat de Eindhovense defensie de bal niet goed verwerkte. Voor de rest vielen er niet veel hoogtepunten te noteren. De beginfase was er één van aftasten. Daarna had Ajax meer balbezit, maar kon het niet echt tot kansen komen. PSV was redelijk tandeloos en kwam niet verder dan een schot van aanvoerder Ian Maatsen.

De tweede helft liet een totaal ander PSV zien. Een team met lef dat vooruit durfde te spelen en ineens de bovenliggende partij was. Het zag dat ook beloond worden. In de 43e minuut kwam PSV langszij toen Jeremy Antonisse op doel schoot, zijn schot gekeerd zag worden door de Ajax-doelman, waarna het voor Ian een koud kunstje was van dichtbij te scoren. PSV voelde dat er meer in het vat zat. Jeremy gaf via een lob die in het zijnet belandde, als eerste een waarschuwing af na een prachtige lange bal van Joost de Schutter.

In de 59e minuut was het PSV dat op voorsprong kwam. Jason Pigmans bezorgde de bal rond de zestienmeter bij Jayden Braaf die met een verkapt schot met links de verre hoek vond en zo de stand op 1-2 bracht. Een minuut later was het wéér raak en wederom was het PSV dat kon juichen. Jayden speelde op het juiste moment de bal af naar de doorgelopen Ian die met een harde schuiver de keeper kansloos liet: 1-3!  In de slotfase probeerde Ajax nog wel iets te forceren, maar de grootste mogelijkheden waren voor de gasten. Gescoord werd er niet meer waardoor de Eindhovense ploeg kon juichen na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter.

PSV verkleint door de overwinning het gat op Ajax naar drie punten. Met nog 4 finales te spelen is nog alles mogelijk. Komend weekend staat de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo op het programma. Zaak om ook dan de drie punten in eigen zak te houden.

Opstelling: Peter Strijbosch; Thomas Cox (67' Alberto Puts), Nigel Lonwijk, Joost de Schutter, Heritier Deyonge; Emmanuel Matuta, Ian Maatsen (c), Kees van Lindert; Jeremy Antonisse (65' Jur Clabbers), Jason Pigmans en Jayden Braaf.

Gele kaart: Kees van Lindert