Shi-jon Martina
  6. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Uit spelen tegen N.E.C. is nooit makkelijk. Veel regen en wind maken het deze woensdag echter nog lastiger. Er staan zelfs plassen water op het kunstgrasveld. Maar met deze extra weerstand moet je ook leren om te kunnen gaan. Een goede leerschool vandaag.

PSV begint goed aan de wedstrijd. Het probeert N.E.C. vanaf de aftrap vast te zetten en zo snel de bal terug te veroveren. Dit levert in de eerste paar minuten al een paar kansen op, maar het vizier staat nog niet op scherp. Totdat Thijn van der Meijs in de 6e minuut puur op wilskracht de bal terug verovert en zelf naar de achterlijn soleert. Er is nog een klein gaatje tussen de paal en de doelman en Thijn weet de bal hier perfect tussendoor in het doel te krijgen: 0-1. Tien minuten later mag Jesper Uneken aanleggen voor een penalty, nadat Ruben van Bommel ten val is gebracht in het 16 meter gebied. Onberispelijk schiet hij de bal binnen. PSV blijft tot aan het rustsignaal de bovenliggende partij, maar weet dit niet verder uit te drukken in een hogere score. Dus met 0-2 zoeken de drijfnatte spelers het warme kleedlokaal op.

In de tweede helft begint N.E.C. feller, ze zetten hoger druk waardoor PSV iets meer terug moet. In de 36e minuut mag N.E.C. een penalty nemen nadat een speler ten val is gebracht, maar Kjell Peersman heeft niet voor niets de bijnaam penaltykiller. Hij stopt de penalty dan ook op zijn gebruikelijke manier. Toch is het N.E.C. dat drie minuten later weet te scoren en weer hoop krijgt op meer. Maar Jaivy Laurens kan enkele minuten later alleen op het doel af, hij ziet Ruben van Bommel vrij staan bij de tweede paal en speelt hem de bal toe. Ruben weet de bal in het doel te krijgen, op een onmogelijke manier met een op het oog onmogelijk stift: 1-3. Later zal hij ook nog beweren dat het zo bedoeld was. Vijf minuten later is het Jesper Uneken die vanaf 18 meter met een geplaatste bal de N.E.C.-doelman kansloos laat: 1-4. In de 50e minuut is het Chahid el Allachi die na een scrimmage voor het doel de bal binnen weet te schuiven (1-5) en in de 54e minuut komt het sloktakkoord op naam van Shijon Martina die de eindstand op 1-6 bepaald. Een goede wedstrijd van PSV O13 ondanks de weersomstandigheden, maar ook daarmee weten deze boys goed om te gaan.