Quick JO13-1 logo

3x
    Renzo Tytens

Michon Roelofs

Quick één van de grootste voetbalverenigingen uit Nederland, was zaterdag met hun O13 op de Herdgang te gast, voor de competitiewedstrijd tegen PSV O13. Voor deze club natuurlijk geweldig om in deze klasse mee te mogen spelen. Maar zoals verwacht was PSV een maatje te groot en bleven de punten in Eindhoven. Het werd slechts 4-0, waar de uitslag veel hoger uit had kunnen vallen als alle kansen benut waren.

Altijd lastig voor de spelers van een BVO om tegen topamateurs te spelen. Winst wordt alleen al op de naam al verwacht, maar deze amateurs spelen gewoon in dezelfde klasse dus zullen echt wel iets in huis hebben. Trainer Tim Wolf heeft zijn team dan ook gewaarschuwd voor overschatting. Als PSV gewoon de tegenstander aanpakt als altijd is er geen probleem, maar o wee als men denkt dat doen we wel even. Dan kan er een groot probleem ontstaan. Maar al vanaf de aftrap is duidelijk dat onze boys willen winnen vandaag. Uit de eerste corner van de dag in de 5e minuut is het meteen raak. Emir Bars geeft de bal goed voor het doel. Quick weet nog te redden, maar Renzo Tytens is er in de rebound als eerste bij om de bal binnen te schuiven. In de 18e minuut volgt een grote kans voor Michon Roelofs, Michon mist nog, maar wederom is het Renzo die er als eerste bij is en weet te scoren. Dankzij de vele gemiste kansen van PSV weten de Hagenezen de rust te bereiken met de 2-0 stand.

In de rust geeft de trainer aan dat als je de tegenstander helemaal kapot wilt spelen, het tempo veel hoger zal moeten zijn. Na het fluitsignaal voor de 2e helft gaat de belegering dan ook meteen door. Tim van de Heuvel opent met een geweldig schot op doel. Maar de redding van de doelman is van gelijke kwaliteit. Twee minuten later is het PSV spits Michon Roelofs die neergehaald word in het strafschopgebied. “Penalty” Michon schiet deze bal foutloos en onhoudbaar voor de doelman binnen: 3-0. PSV blijft proberen om de score verder uit te breiden, maar krijgt de bal er niet in. Het spel speelt zich net als voor rust af op één helft en PSV domineert. Toch moeten we wachten tot de laatste minuut voor het vierde doelpunt. Renzo krijgt de bal van Arthur Pietfort aangespeeld in het strafschopgebied. Renzo passeert wederom zijn tegenstander en schiet uit een bijna onmogelijke hoek, de bal vol in het dak van het doel. Een 4-0 zege, niets weggegeven dus het resultaat was goed. Jammer dat de uitslag niet hoger was uitgevallen. De mogelijkheden waren er.

Volgende week in Nijmegen mag men meer weerstand verwachten, N.E.C. O13 is dan namelijk de tegenstander. Hier kunnen ze weer laten zien of ze er een goed vervolg aan kunnen geven.