1-1
21 februari, 17:00
NEC/FC Oss JO15-1 logo

2. Wedstrijdverslag

Om de opgelopen achterstand in het aantal gespeelde wedstrijden wat weg te werken, trad de O15 van PSV midweeks in Nijmegen aan tegen N.E.C. Waar enkele ploegen al op 17 van de 26 wedstrijden staan, is de Eindhovense ploeg net op de helft. De veertiende wedstrijd dus tussen de nummers 6 (PSV) en 9 (N.E.C.).

Vanaf het eerste fluitsignaal was PSV de meest dominante ploeg. Het had verreweg het meeste balbezit. maar speelde net een tempootje te laag om de gesloten N.E.C.-defensie te ontrafelen. Daarnaast was het spel in de eindfase te slordig of maakte men de verkeerde keuzes om échte kansen te creëren. N.E.C. gokte op de counter en was in de 12e minuut het dichtst bij de openingstreffer toen de spits alleen voor keeper Aron van Lare opdook, na een lange bal van achteruit. Hij probeerde Aron met een lob te verschalken, maar de PSV-doelman reageerde adequaat. PSV zette daar een aantal schoten tegenover, maar Dylan Hopman, Jasper Huijzer, Jesse Giebels, Mylian Jimenez en Milan van de Riet zagen hun inzetten geen doel treffen. De ruststand was derhalve 0-0.

De tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerste helft. PSV domineerde, het spel speelde zich voornamelijk op de Nijmeegse helft af en N.E.C. loerde op de ruimte achter de PSV defensie. Verschil was echter dat er dit keer wel doel getroffen werd. Eerst letterlijk toen Mohamed Nassoh de bal van zo'n twintig meter vol op de kruising schoot. En later figuurlijk toen de thuisploeg totaal tegen het spelbeeld in de 62e minuut op 1-0 kwam. Dom balverlies diep op helft van N.E.C. van een PSV-er zorgde ervoor dat één lange bal op de spits voldoende was om de openingstreffer te scoren. PSV had in die fase al lang en breed op een voorsprong kunnen en moeten komen, maar liet dat na. Zo was Dylan tweemaal dichtbij en zag Jenson Seelt een goed schot door de doelman gepakt worden.

In de laatste fase van de wedstrijd zette PSV nog eens aan. Maar op miraculeuze wijze wilde de bal er niet in. Soms heb je van die wedstrijden.....Tóch lukte het de Eindhovenaren een dik en dik verdiend punt mee terug te nemen in de bus. Bij het scheiden van de markt werd Martijn Zuijderwijk op rechts door Dylan weggestuurd. Zijn schot kwam op de verre paal terecht, en via via belandde de bal voor de voeten van Milan van de Riet die vlak voor tijd dan toch een gaatje vond en zo de 1-1 scoorde.

Een uitslag die ook na de wedstrijd op De Herdgang op het scorebord stond. Voetbaltechnisch gezien was het verschil vandaag echter veel groter dan toen. Feit blijft dat beide ploegen vandaag één punt aan hun totaal konden toevoegen. Waardoor PSV een plek steeg naar positie 5 en N.E.C. negende bleef.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld; Mylian Jiminez, Dylan Hopman, Mohamed Nassoh; Jasper Huijzer (50' Martijn Zuijderwijk), Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch.