ADO Den Haag, HFC JO17-1 logo

2x
    Yorbe Vertessen

Sekou Sidibe

We hadden wat goed te zetten na de wedstrijd van vorige week tegen FC Groningen O17, waar we met 3-0 hadden verloren.

In de eerste 15 minuten van de wedstrijd zetten we de thuisclub goed vast op eigen helft en kregen we ook verschillende kansen om op voorsprong te komen, door onder meer Mohammed Amine Ihattaren die de bal van Sekou Sidibe kreeg en direct op doel schoot. Maar in de handen van de keeper. En een keer werd voorlangs geschoten. Helaas werd er niet gescoord door PSV. Daarna ging de wedstrijd eigenlijk gelijk op, zowel ADO Den Haag kreeg kansen om te scoren als de lange bal speelde. In de 29ste minuut kreeg Sekou Sidibe ook een kans om te scoren maar ook hij schoot in de handen van de keeper. In de 32e minuut kwam er een voorzet van die Yorbe Vertessen die Sekou Sidibe direct op doel schoot en daarmee de 1-0 maakte.

Ondanks opnieuw een goede start na rust, moesten we tot de 54e minuut wachten op de 2-0. Na een mooie aanval over links, van Nigel Thomas,  was het Yorbe Vertessen de bal binnenkopte: 2-0. Nog geen minuut later scoorde ADO Den Haag de 2-1. In de 68e minuut kreeg Damian Timan de kans om de 3-1 te maken, maar zijn inzet ging voorlangs. ADO Den Haag zette PSV onder druk om de gelijkmaker te maken, we kwamen in de periode niet meer aan voetballen toe. In de 78e minuut was het Yorbe Vertessen die de 3-1 voor PSV op het scorebord zette en daarmee de eindstand bepaalde.

Opstelling: 1 Maxime Delanghe 2 Shurandy Sambo 3 Mees Krekels 4 Mathijs Bel 5 Ian Maatsen 6 Mathias Kjolo 7 Sekou Sidibe  8 Damian Timan  9 Yorbe Vertessen 10 Mohammed Aminr Ihattaren 11 Nigel Thomas (73 minuut Andi Koshi )
    Wisselspelers: 12 Fodo Fofana 14 Andi Kosi 15 Dennis VAndi Koshi os 16 Victor Camps