2. Doelpunt

Jesse Giebels
  3. Wedstrijdverslag

Het verslag

In de tiende competitieronde nam PSV O15 het op tegen promovendus FC Den Bosch. Oftewel de nummer 11 (Den Bosch) tegen nummer 5 (PSV). Beide teams wonnen vorig weekend met 1-0, De Boschenaren uit bij Vitesse, PSV thuis tegen FC Utrecht. De thuisploeg kon voorafgaand aan de wedstrijd de punten hard gebruiken om uit de degradatiezone omhoog te kruipen. PSV daarentegen had de punten nodig om achter de top de aansluiting te behouden.

PSV startte goed, had veel balbezit en kwam in de 8e minuut op voorsprong. Een corner van Mylian Jimenez bleef hangen in de doelmond waarna Dylan Hopman via de arm van een Boschenaar scoorde: 1-0. Na een kwartier spelen kreeg PSV de kans de voorsprong uit te bouwen. Een schot van Milan van de Riet werd (via de hand) gekeerd waarna ook de inzet van Dyon Dorenbosch geblokt werd. In de laatste fase voor rust werd het wat rommeliger. Mede ook door het veld en de weersomstandigheden. Toch wist PSV de score naar 0-2 te tillen. Wederom stond een corner van Mylian aan de basis toen deze door Jesse Giebels via zijn bovenlichaam binnen gewerkt werd.

De tweede helft was van beide kanten bijzonder matig. Het niveau daalde gelijk met de gevoelstemperatuur. Den Bosch wilde wel via opportunistisch spel de aansluitingstreffer forceren. Maar kon na 70 minuten spelen terugkijken op welgeteld één kans: een kopbal werd knap gekeerd door Aron van Lare. PSV stelde daar ook niet heel veel tegenover. In de slotfase was Milan nog een paar keer dichtbij een derde Eindhovense treffer, maar die bleef uit.

PSV won dus opnieuw en hield ook wederom de nul achter. Het blijft op de vijfde plek steken omdat alle ploegen bovenin wonnen. Het gat naar de nummer zes is inmiddels opgelopen naar zeven punten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt, Jesse Giebels (53' Milan Vossen), Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez, Dylan Hopman (22' Mohamed Nassoh), Dyon Dorenbosch; Martijn Zuijderwijk (44' Cel Teunen), Milan van de Riet, Jasper Huijzer.

Gele kaart: Jesse Giebels