AFC O15 logo

Fode Fofana

Kees van Lindert

Het Verslag

Dit weekend trok PSV O15 naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen AFC. Niet zoals gebruikelijk met de trainers Edwin de Wijs en Vincent Heilmann, maar dit keer met Mart van Duren en Joonas Kolkka, door een combinatie van ziekte en een wedstrijd op hetzelfde tijdstip.

Op een lastig bespeelbaar veld was het PSV dat meteen het initiatief pakte. Dat leverde al snel kansjes op, maar het vizier van onder andere Jason Pigmans stond niet helemaal scherp afgesteld vandaag. Uiteindelijk duurde het tot de 13e minuut voordat de Eindhovenaren op voorsprong kwamen. Een corner van Mathijs Tielemans belandde voor de voeten van Jason Pigmans. Na een actie in de zestienmeter gaf hij een goede voorzet vanaf de achterlijn die vervolgens simpel door Fodé Fofana binnengetikt werd. Omdat de gasten in de eindfase slordig met de mogelijkheden omgingen, bleef de voorsprong beperkt tot één doelpunt. En moest PSV opletten op de spaarzame aanvallen van AFC.

Na rust was hetzelfde spelbeeld te zien: PSV zorgvuldig op zoek naar een doelpunt en AFC loerend op de counter. Fodé had al snel het duel op slot kunnen gooien, maar zag in de 37e minuut zijn inzet op de paal belanden. De verlossende tweede treffer kwam er dan toch en wel in de 54e minuut. Een prachtige, sterke individuele actie van Amin Doudah lag aan de basis van het Eindhovens doelpunt. Na goed doorzetten van Amin kon Kees van Lindert voor zijn tegenstander kruipen en zo van dichtbij scoren: 0-2. PSV kreeg nog kansen op meer doelpunten, maar wist het net niet meer te vinden. Omdat ook AFC de kansjes die ze toch af en toe kregen, niet tot een doelpunt wisten om te zetten, eindigde het duel in een relatief eenvoudige 0-2 overwinning.

PSV blijft hierdoor in het spoor van Ajax, dat dit weekend ook geen fout maakte. Het volgende duel is in verband met Carnaval pas op zaterdag 4 maart. Dan komt Vitesse op bezoek op De Herdgang.

Robin Verhoeven; Thomas Cox, Nigel Lonwijk, Emmanuel Matuta (c), Heritier Deyonge; Mathijs Tielemans, Amin Doudah, Kees van Lindert; Fodé Fofana, Jason Pigmans (68' Joep van den Berk), Jur Clabbers (58' Joep Kluskens).

Gele kaart: Fodé Fofana.