5-1
16 december, 12:00
PEC Zwolle JO14-1 logo

PSV had de gehele wedstrijd het betere van het spel. In de eerste helft kwam PSV op voorsprong, maar al vrij snel trok PEC Zwolle de stand gelijk. Direct na rust kwam PSV snel weer op voorsprong maar pas aan het einde van de wedstrijd wist het het duel definitief te beslissen. Uiteindelijk won PSV ruim met 5-1. Door deze overwinning plaatste PSV zich voor de kampioenspoule.

In het begin was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. In de zevende minuut had PSV al een goede kans om de score te openen, maar de bal werd overgeschoten. Na tien minuten nam PSV het heft in handen en kreeg het enkele goede kansen. In de 13e minuut liet de PEC-goalie de bal los na een vrije trap van Milan Govaers. Er was geen PSV-speler in de buurt om deze fout af te straffen. Enkele minuten later reageerde de PEC-goalie wel alert op een schot van Ruben van Bommel. PSV was de bovenliggende partij en het wachten was op het eerste doelpunt. Dit doelpunt kwam er in de 26e minuut. Ruben van Bommel speelde de bal op Jaivy Lourens, die draaide handig weg van zijn tegenstander en schoot in de verre hoek binnen: 1-0. Na dit doelpunt nam PSV gas terug waardoor PEC direct de gelegenheid kreeg om te scoren. Een vrije trap van de bezoekers werd niet goed weggewerkt waarna een speler van PEC met een mooie lob de 1-1 maakte.

PSV begon sterk aan de tweede helft en wist na twee minuten wederom op voorsprong te komen. Iggy Houben omspeelde een speler van PEC en schoot de 2-1 binnen. PSV drukte door en dat leverde enkele goede kansen op. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en creëerden ook enkele mogelijkheden. In de 57e minuut hadden de bezoekers dé kans om weer op gelijke hoogte te komen. Na een mooie aanval stond een PEC-speler vrij voor een nagenoeg lege goal maar hij schoot de bal voorlangs. PSV pakte daarna de draad weer op en enkele minuten later besliste het de wedstrijd. Een corner van Ruben van Bommel werd door Iggy Houben ingekopt: 3-1. PSV kreeg daarna nog diverse kansen en één minuut voor tijd maakte Jesper Uneken met een fraaie omhaal de 4-1, uit een voorzet van Chahid el Allachi. Vanaf de aftrap ging PSV wederom in de aanval. Een voorzet van Livano Comenencia werd door Chahid el Allachi ingekopt: 5-1. PSV boekte hiermee een verdiende maar een ietwat geflatteerde overwinning.

Opstelling: Niek Schiks (36’ Kjell Peersman), Milan Vossen, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers (48’ Sven Simons), Matteo Dams, Ruben van Bommel, Milan Govaers (36’ Livano Comenencia), Shi-jon Martina (36’Jesper Uneken), Chahid el Allachi, Jaivy Lourens (36’ Iggy Houben).