16 december, 11:15
JVOZ JO13-1 logo
PSV O13 logo

Het verslag

PSV O13 moest afgelopen zaterdag afreizen naar de provincie Zeeland, om daar te spelen tegen de opleidingsclub JVOZ. Ondanks het goede veldspel kwam PSV niet tot scoren. En aangezien de tegenstander dit wel één keer deed, werd het een lange busreis terug met het 1-0 verlies.

Op het veldspel van PSV was eigenlijk niet zo veel aan te merken. Maar het voetbalspel is bedacht om tot scoren te komen. En dat is nu net waar het momenteel aan ontbreekt bij de boys van O13. Voetballend tot een meter of 20 voor het doel van de tegenstander is er geen probleem. Maar dan? Echte kansen weet men niet te creëren, zelf als men in het 16 meter gebied van de tegenstander komt is er niemand die de trekker overhaalt. JVOZ speelde goed gegroepeerd, hield de ruimtes klein en probeerde er af en toe vanuit de omschakeling uit te komen. Het was zelfs JVOZ dat de grootste kans in de eerste helft kreeg. Een schot van afstand spatte uiteen op de kruising, heel PSV stond erbij en keer erna. Maar de rust werd dus bereikt met een 0-0 stand.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. PSV voetballend beter, maar creëerde geen kansen. En JVOZ hield hun spelstijl goed vol en bleef het PSV lastig maken. En de voetbalwet zegt nu eenmaal als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat. Ook hier, uit een corner wist JVOZ het beslissende en enige doelpunt te maken. En het was vandaag een dag dat je de hele dag door kon spelen, maar weinig of geen doelpunten te zien zouden zijn. Zo bleef het 1-0 voor JVOZ en dit was voor de spelers, staf en meegereisde ouders een zware teleurstelling.

Nu kunnen de boys gaan genieten van een welverdiende vakantie. En begin januari begint men met een zaaltoernooi in Delfzeil. Waarna op zaterdag  20 Januari  de bekerwedstrijd thuis tegen Ajax op het programma staat. Namens spelers en staf van PSV O13 wensen wij u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018.