2-4
14 oktober, 11:30
Ajax AFC JO15-1 logo

Jesse Giebels

De eerste topper stond in de zesde competitieronde op het programma voor PSV O15. Ajax kwam op bezoek op De Herdgang. PSV was gedeeld koploper met 13 uit 5, Ajax had uit de eerste vijf speelronden 10 punten behaald, waarbij de eerlijkheid gebied te zeggen dat zij op papier lastigere tegenstanders hadden getroffen. In de strijd om de Supercup verloor het team van trainer Edwin de Wijs met 2-1 van de Amsterdammers. Wat zou het nu in Eindhoven worden?

De thuisclub startte furieus. Na twee minuten kreeg het al twee dikke kansen om de openingstreffer te scoren. Eerst kopte Milan van de Riet een bal net naast, na een prima voorzet van Dylan Hopman. En even later behoedde de Ajax doelman de Amsterdammers voor een achterstand toen hij een schot van Martijn Zuijderwijk nog net met zijn vingertoppen tot corner kon verwerken. Het was echter Ajax dat na een kwartier spelen de score opende. Nadat een speler over het uitgestrekte been van Nawaaz Landfeld viel, kreeg hij een penalty die in de 0-1 omgezet werd. PSV was meteen na de aftrap weer dreigend, maar ook nu kwam het thuisteam niet tot scoren. Ajax deed dat wél in de 29e minuut. De scheidsrechter zag geen overtreding op een PSV-speler op het middenveld waarna, Ajax de bal diep op de spits speelde die vervolgens fraai met een schot voor de 0-2 aantekende. PSV was even uit het veld geslagen en na dom balverlies op het middenveld sloeg Ajax vlak voor het rustsignaal nog een keer toe: 0-3.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Maar PSV herpakte zich bewonderenswaardig en maakte er in de tweede helft nog een echte wedstrijd van. Nadat eerst twee mogelijkheden nog onbenut gelaten werden, was het Milan die in de 41e minuut op aangeven van Martijn de 1-3 scoorde. En toen acht minuten later, na een corner van Martijn, Jesse Giebels de 2-3 binnenkopte was de wedstrijd weer helemaal open. Bijna bracht PSV in de 56e minuut de gelijkmaker op het scorebord, maar Milan kon onvoldoende vaart en richting aan zijn kopbal meegeven zodat die net naast rolde. Een minuut later kon PSV-doelman Aron van Lare de bal uit het net halen toen de thuisploeg een corner onvoldoende weg wist te werken en de bal uiteindelijk voor de voeten van een Ajacied eindigde doe de 2-4 scoorde. Nadat Ajax nog een schot net naast zag gaan, kreeg Dylan in de slotfase nog een opgelegde kans om de laatste minuten nog écht spannend te maken. Zijn roller ging net naast de verkeerde kant van de paal zodat het 2-4 bleef.

Een zure nederlaag, maar hetgeen de Eindhovense ploeg in de 2e helft liet zien biedt voldoende perspectief voor het verdere verloop in de competitie. Daar moeten we ons dan maar aan vastklampen.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels, Deveron Fonville; Dylan Hopman, Mylian Jimenez, Mohamed Nassoh (46' Jenson Seelt); Martijn Zuijderwijk, Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch (54' Cel Teunen).

Gele kaart: Nawaaz Landfeld