14 oktober, 11:30
Ajax AFC JO14-1 logo

Chahid el Allachi
  2. Wedstrijdverslag

In deze open wedstrijd hadden beide teams mogelijkheden om de overwinning naar zich toe te trekken. In de eerste helft had PSV een licht overwicht. In de tweede helft was Ajax de betere partij. Uiteindelijk trok Ajax aan het langste eind en won de wedstrijd met 2-1.

PSV begon goed aan de wedstrijd en vanaf de aftrap had het al een beste kans. De inzet werd echter door de Ajax-goalie gekeerd. PSV had daarna nog enkele mogelijkheden, maar deze werden niet goed uitgespeeld. Ajax zette PSV vroeg onder druk, maar PSV voetbalde zich er gemakkelijk onderuit. De eerste kans voor de bezoekers was in de 17e minuut. De inzet werd door de PSV-goalie gekeerd. Eén minuut later ging een schot van PSV tegen de paal en de rebound werd door de Ajax-goalie gekeerd. Nadat in de 22e minuut een kans door PSV niet werd verzilverd, kwam in de 25e minuut dan toch de verdiende voorsprong. Een snelle ingooi op Sven Simons werd door hem breed gelegd op Chahid el Allachi. Met een pegel vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Chahid de bal hoog in het doel, 1-0. PSV zette daarna door en drie minuten voor rust had PSV de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Een mooi genomen vrije trap van Sven Simons kwam in eerste instantie tegen de lat, in de rebound werd de bal net naast gewerkt.

Ajax nam vanaf het begin van de tweede helft het initiatief. PSV liep achter de feiten aan en was de grip op de wedstrijd kwijt. In de 45e minuut maakte Ajax de gelijkmaker doordat een voorzet werd ingetikt, 1-1. Vier minuten later kwam Ajax op voorsprong. Een corner ging in eerste instantie aan iedereen voorbij. Een speler van Ajax pikt de bal echter op en schoot in de verre hoek de 1-2 binnen. Ajax had ook daarna het betere van het spel en had diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Deze mogelijkheden werden niet benut. In de laatste tien minuten van de wedstrijd probeerde PSV nog de gelijkmaker te forceren. Een vrije trap werd te zacht ingetikt en een schot ging over het doel van de bezoekers. Eén minuut voor tijd kon een Ajax-speler een corner van PSV nog net op tijd wegwerken en in blessuretijd had PSV nog een beste kans om op gelijke hoogte te komen. De bal werd echter over het doel geschoten, zodat het met lege handen achter bleef.

Opstelling: Niek Schiks, Livano Comenencia, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers, Milan Govaers, Iggy Houben, Sven Simons (52’ Matteo Dams), Jesper Uneken (44’ Jaivy Lourens), Chahid el Allachi, Shi-jon Martina (36’ Ruben van Bommel).