2. Doelpunt

Jeremy Antonisse
  3. Wedstrijdverslag

Moeizame start voor PSV

PSV begon de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen ‘angstgegner’ ADO, de enige ploeg waarvan in de eerste competitiehelft werd verloren. PSV wisselde een matige eerste met een betere tweede helft af en moest de punten na een curieuze slotfase uiteindelijk met de gasten delen.

PSV keek bij de rust tegen een terechte 1-2 achterstand aan. Het team kwam moeizaam op gang en overal een metertje te kort tegen de efficiënte Hagenaars, die uit twee kansen in de 10e en de 35e minuut tweemaal wisten te scoren. PSV kon daar slechts één treffer tegenover stellen, zij het een bijzonder fraaie. Milan zette Jeremy met een mooie steekpass vrij in het strafschopgebied, die de kans voorbij leek te laten gaan door de bal nog aan te nemen, maar die daarna alsnog cross in de verre linkerhoek binnenschoot.

In de betere tweede helft herstelde PSV zich, al duurde het ruim een half uur voordat het team voor de tweede keer van een achterstand terug wist te komen. In de 72e minuut bereikte de naar links uitgeweken Fode met een goede voorzet Jason, die bij de tweede paal de 2-2 kon binnentikken. Hoewel de wedstrijd daarmee wel gespeeld leek, wist diezelfde Jason na een goede actie van Jayden PSV in de laatste minuut met een lob alsnog de overwinning te bezorgen, 3-2. Leek, want in de 5e minuut van de blessuretijd slaagde ADO er nog in om uit een standaardsituatie waarbij PSV niet goed stond de 3-3 binnen te koppen.

Een stille kleedkamer na de wedstrijd, want hoewel tot tweemaal toe werd teruggekomen van een achterstand overheerste het gevoel dat de zeker gewaande winst alsnog onnodig was weggegeven. Als ook in de kampioenscompetitie alleen tegen ADO punten worden gemorst, gaat de O16 een mooie tweede competitiehelft tegemoet. Volgende week speelt de O16 uit tegen Feyenoord.