3. Doelpunt

Nigel Thomas
  4. Doelpunt

5. Wedstrijdverslag

Vandaag stond de wedstrijd tegen Feyenoord op het programma, de eerste wedstrijd van de kampioenscompetitie. De laatste wedstrijd van de poules ronde van O17 was ook tegen Feyenoord O17. In die wedstrijd kwamen we met 2-0 voor, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Maar deze wedstrijd van vandaag mocht dat zeker niet gebeuren, dat was het uitgangspunt.  Na vijf minuten spelen kreeg PSV de eerste grote kans om het score te openen, maar deze werd niet afgemaakt. Kort daarna kreeg PSV weer een mogelijke tot scoren, maar even later was het Feyenoord die de 1-0 binnen werkte. Een tegenvaller voor PSV maar het liet de kop niet hangen en ging door zoals ze gestart waren. Met hard werken en mooie aanvallen zowel over rechts of over links, maar de kansen werden niet afgemaakt. En dan valt hij aan de andere kant. Feyenoord schoot in de 38e minuut een vrijetrap van 25 meter op de paal en de terugkomende bal werd binnen geschoten: 2-0.

De tweede helft begon niet goed voor PSV, in de 42e minuut kreeg het uit een counter opnieuw een tegenslag te verwerken. De Rotterdammers kwamen op 3-0. Maar PSV bleef doorgaan om de wedstrijd te kantelen en dat leek ook te gaan gebeuren. In de 48e minuut schoot Nigel Thomas uit het niets op doel en de keeper van Feyenoord liet de bal door zijn benen gaan: 3-1. PSV kreeg vleugels en Feyenoord kon de druk van PSV niet meer. In de 54e minuut maakte Shurandy Sambo de 3-2. Kort daarna een mooie bal van Nigel Thomas die het leer achter de verdediging van Feyenoord legde en Yorbe Vertessen kon deze direct op doel schieten; 3-3. Feyenoord wist niet wat er gebeurde en trainer Kristof Aelbrecht bracht in de slotfase nog een speler in, Andi Koshi. Kort daarvoor werd op de bank al gezegd dat Andi  Koshi een goal ging maken als hij erin zou komen, en dat gebeurde ook. Hij maakte inderdaad in 75e minuut de 3-4 voor PSV. Zo eindigde de wedstrijd in een mooie overwinning voor PSV O17.

1 Maxime Delanghe, 2 Shurandy Sambo, 3 Mees Krekels, 4 Mathijs Bel, 5 Ian Maatsen, 6 Damian Tima, 7 Mohammed Aminr Ihattaren, 8 Mathias Kjolo 9, Yorbe Vertessen (77, Beslan Sagov), 10 Kees van Lindert en 11 Nigel Thomas (69, Andi Koshi).

Wisselspelers: 12 Beslan Sagov, 14 Andi Koshi, 15 Thomas Cox en 16 Jurre Schaafsma.