Amin Mohammed Doudah
  3. Doelpunt

4. Wedstrijdverslag

Eenvoudige winst voor O16

PSV bevestigde de positie in de top van de competitie zaterdag met een 4-1 overwinning thuis tegen Excelsior. Opnieuw winst voor het team, al had het krachtsverschil eigenlijk in ruimere cijfers uitgedrukt kunnen en moeten worden.

PSV stelde de drie punten al binnen 20 minuten veilig. In de 8e minuut opende Jeremy de score uit een vrije trap die hij fraai in de linkerhoek binnen krulde: 1-0. Hoewel Excelsior vijf minuten later balverlies afstrafte en de spits vanaf de rand van het strafschopgebied de gelijkmaker binnenschoot, stelde Amin met twee fraaie treffers goals binnen vijf minuten weer orde op zaken. In de 17e minuut kopte hij een prima voorzet van Heritier van links bij de eerste paal hard binnen een paar minuten later rondde hij een goede individuele actie van Beslan beheerst af met een geplaatst schot: 3-1.

Opdracht voor de tweede helft was dan ook om de score verder uit te breiden. Hoewel Excelsior na de pauze maar een keer gevaarlijk kon worden uit een vrije trap, die buiten het bereik van Robin op de paal werd geschoten en de marge niet wist te verkleinen, wist PSV de score uiteindelijk slechts op te voeren tot 4-1. Die goal kwam nota bene op het conto van centrale verdedigers Nigel en Manu, die een kwartier na rust aan de overkant van het veld door het strafschopgebied combineerden waarna Nigel de 4-1 binnen kon schuiven. Opnieuw de winst dus voor O16. Lichtpunt was bovendien dat aanvaller Fodé als invaller weer voor het eerst sinds acht maanden na blessures in een competitiewedstrijd in actie kwam.

Opstelling: Robin Verhoeven; Jochem van Dijk - Nigel Lonwijk - Manu Matuta (c) - Heritier Deyonge (’41 Thomas Cox); Kees van Lindert - Mathijs Tielemans - Amin Doudah (’62 Fode Fofana); Milan Beumer - Beslan Sagov (’51 Joep Kluskens)- Jeremy Antonisse (’41 Jayden Braaf).