7. Doelpunt

Enzo Geerts
  8. Wedstrijdverslag

Druk weekend PSV O13

Het was een druk weekend voor PSV O13. Op zaterdag moest men afreizen naar Groningen, voor een bekerwedstrijd tegen de plaatselijke GVAV Rapiditas. En op zondag stond er een drieluik op het programma, met als tegenstanders KRC Genk uit België en Bayer 04 Leverkussen uit Duitsland. Ondanks het drukke programma werden alle wedstrijden winnend en met zeer goed voetbal afgesloten.

De loting had PSV O13 gekoppeld aan Rapiditas uit Groningen. Een voor PSV onbekende amateurclub, dus de opdracht was simpel en duidelijk: winnen! Al vanaf de eerste minuten was duidelijk dat PSV veel meer kwaliteit in huis had als de tegenstander. In de eerste minuut mocht PSV al drie corners nemen, dus de druk zat er meteen goed op. Toch moesten we wachten tot de 10e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Na drie pogingen was het Khaled Razak die de score opende met een schot op doel. Zeven minuten later was het Rapiditas dat wat terug deed. Uit hun eerste aanval kwam een corner, deze corner draaien in op doel, Tijn Smolenaars kon hem niet genoeg naar de zijkant verwerken waardoor Rapiditas kon scoren. PSV speelde heel goed maar kwam moeilijk tot scoren, tot vier minuten voor de rust. In korte tijd werd er drie keer gescoord. Twee keer via Khaled en één voor Rayan Statty, met twee keer een assist van Renzo Tytens. Dus Khaled had voor rust al een hattrick. Na de rust hetzelfde spelbeeld als voor rust, een heel goed voetballend PSV en nu ging het scoren ook wat gemakkelijker. Zo kon PSV uitlopen naar een 1-9 overwinning. Maar het belangrijkste was het veldspel dat de boys lieten zien, van zeer hoge kwaliteit. En met zo’n overwinning lijkt de busreis van Groningen naar Eindhoven ineens een stuk korter.

Op zondag was het wederom wedstrijddag. KRC Genk was de eerste tegenstander voor PSV. En net als zaterdag ook op zondag een PSV O13 met een hoog spelniveau. Volgens trainer Tim Wolf was deze wedstrijd de beste tot nu toe gespeeld. Tegen een sterke tegenstander zo goed spelen en een 3-0 overwinning boeken dat is zeer knap.

De tweede en laatste tegenstander was Bayer 04 Leverkussen. Wederom een club met een goede jeugdopleiding en waar PSV bij voorbaat het altijd moeilijk tegen heeft. Maar ook deze wedstrijd domineerde PSV en bleef het op hoog niveau doorgaan. Deze wedstrijd werd dan ook met een 4-1 overwinning afgesloten.

Al met al een goed weekend voor PSV O13. Maar het meest positieve is toch wel het spel dat men heeft laten zien in de wedstrijden. Op zaterdag was het normaal dat PSV de beste was, maar de tegenstanders op zondag waren toch gerenommeerde clubs en zeker op het gebied van jeugdvoetbal. Als het niveau dat men deze dagen haalde standaard gaat worden, kunnen we nog vele mooie wedstrijden gaan zien van deze boys. Zaterdag wacht alweer de volgende competitiewedstrijd. Om 11:00 uur is Roda JC de tegenstander op de Herdgang.