FC Twente JO16-1 logo

Jeremy Antonisse
  2. Wedstrijdverslag

PSV neemt koppositie over van Ajax

Een week voor de laatste speelronde van de eerste competitiehelft heeft PSV de koppositie overgenomen van Ajax. Doordat de wedstrijd van Ajax dit weekend werd afgelast en PSV thuis tegen FC Twente geen fout maakte, boog de O16 de maandenlange achterstand van één punt om in een voorsprong van twee punten. De strijd om de eretitel ‘winterkampioen’ zal dus volgende week in de onderlinge wedstrijd in Amsterdam worden beslist.

Met name in de eerste helft straalde PSV niet uit dat het doordrongen was van de noodzaak om eerst de wedstrijd tegen FC Twente te winnen. PSV speelde beneden het normale niveau en creëerde weinig echt goede mogelijkheden, al wist Jeremy in de 18e minuut goed voorbereidend werk van Amin af te ronden. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Omdat FC Twente ook niet gevaarlijk wist te worden, bleef de ruststand steken op 0-0.

PSV herpakte zich de tweede helft enigszins en wist in ieder geval de bevrijdende treffer te maken. Na een assist van Alberto wist Jeremy kort na rust de 1-0 te scoren, waarbij het ook zou blijven. Hoewel Victor nog twee keer reddend in actie moest komen, wist FC Twente geen goal te maken en kwam PSV in de blessuretijd nog het dichtst bij een doelpunt toen Amin van 16 meter op de paal schoot. Weliswaar  geen sprankelende wedstrijd van O16, maar niettemin complimenten aan het team dat wederom een overwinning wist toe te voegen aan de inmiddels lange reeks winstpartijen.

Goed nieuws is tot slot dat Dani Mathieu en Jason Pigmans zaterdag na maandenlange afwezigheid wegens ernstige blessures weer voor het eerst speelminuten maakten. Welkom terug mannen!

Opstelling: Victor Camps; Alberto Puts (’75 Milan van de Riet) - Nigel Lonwijk - Manu Matuta (c) - Amin Doudah; Mylian Jimenez (’60 Nawaaz Landfeld) - Dani Mathieu (‘41 Cel Teunen) - Kees van Lindert; Milan Beumer - Fode Fofana (’69 Jason Pigmans) - Jeremy Antonisse.