Sekou Sidibe
  3. Doelpunt

Nigel Thomas
  4. Wedstrijdverslag

Vandaag voor PSV O17 de uitwedstrijd tegen AZ. Geen makkelijke tegenstander, omdat AZ net als PSV ook een voetballende ploeg is die graag het positiespel speelt. Maar het team was goed voorbereid.

PSV zette vanaf de eerste minuut druk op de tegenstander, die op eigen helft werd vastgezet. Dat resulteerde in de achtste minuut in een mooie aanval over rechts met Yorbe Vertessen en Sekou Sidibe. Die laatste gaf de bal aan Mohammed Amine Ihattaren, die de 0-1 binnenschoot. Daarna kregen we zeker nog drie goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar deze werden niet benut. Na een half uur spelen kwam AZ langszij, door twee misverstanden van PSV. Maar vijf minuten lag de bal alweer aan de goede kant in het net. Ditmaal was het Sidibe die de bal achter de AZ-goallie werkte.

PSV begon de tweede helft opnieuw sterk en Sidibe was dichtbij de 1-3, maar de keeper van AZ tikte de bal net aan zodat het leer voorlangs ging. PSV bleef druk houden op de verdediging van AZ en in de 56e minuut mocht Ihattaren aanleggen voor een corner. Hij gaf de bal kort op Sidibe, die de bal op zijn beurt weer teruggaf aan Mohammed. Zijn voorzet werd door Nigel Thomas net aangeraakt met zijn hoofd en de bal verdween in de verre hoek binnen: 1-3. PSV kreeg daarna nog diverse kansen om de stand verder uit te breiden, maar helaas ging de bal er niet meer in. Ook niet vanaf elf meter. Zo eindigde de wedstrijd in een mooie 1-3 overwinning voor PSV O17.

Opstelling: 1 Maxime Delanghe 2 Shurandy Sambo 3 Mees Krekels 4 Mathijs Bel 5 Ian Maatsen  6 Damian Tima 7 Sekou Sidibe 8 Andi Koshi (77’ Elgero King) 9 Yorbe Vertessen 10 Mohammed Amin Ihattaren 11 Nigel Thomas (76’ Beslan Sagov)
    Wisselspelers: 12 Elgero King 14 Beslan Sagov 15 Dennis Vos 16 Jurre Schaafsma.