Michon Roelofs

Renzo Tytens
  3. Doelpunt

4. Wedstrijdverslag

De derde wedstrijd van de competitie leverde PSV O13 wederom drie punten op. In een wedstrijd die vol zat met heel veel strijd en passie, was het PSV dat met 3-1 te sterk was voor NAC Breda, thuis op de Herdgang.

Het waren de gasten uit Breda die fel aan de wedstrijd begonnen.  PSV had hier de eerste tien minuten niet echt een antwoord op. Maar na de openingsfase kwam PSV meer in de wedstrijd. Niet echt met oogstrelend voetbal, maar ook bij PSV gingen de mouwen omhoog en  ging men mee in de strijd. In de 15e minuut kreeg een NAC-speler de bal tegen zijn arm. Niemand dacht aan een penalty, maar de scheidsrechter floot er wel voor. PSV O13 heeft dit seizoen al verschillende penalty’s  gemist, dus was het nagelbijten of deze er wel in zou gaan. Maar Renzo Tytens bleef koel en schoot de bal keurig binnen. Na afloop van de wedstrijd was duidelijk te zien op de beelden, dat de betreffende speler met de arm naar de bal toe bewoog, de scheidsrechter had het goed gezien. PSV werd duidelijk sterker, alleen had een schot van Renzo net te weinig kracht, kon Michon Roelofs net niet met zijn hoofd bij een voorzet. En werd een schot van Khaled Razak goed gekeerd door de doelman van NAC. Dus kon PSV gaan rusten met een magere 1-0 voorsprong.

PSV kwam uit het kleedlokaal met het plan om de voorsprong snel groter te laten worden. En dit werd twee minuten later ook gedaan.  Renzo geeft een pass in de diepte, het is Khaled die met wat duw en trekwerk de sterkste is. Khaled komt hierdoor 1-op-1 met de doelman en schuift de bal binnen in de verre hoek. De gewenste grotere voorsprong is er dus snel gekomen. NAC zet hierna aan om de aansluittreffer te maken. Door wat individuele fouten wordt het even onrustig achterin bij PSV, maar NAC weet niet te scoren. In de 43e minuut vergroot PSV dan de voorsprong. Een vrije trap van Khaled is te hard voor de doelman om hem klemvast te pakken. Michon is er als snelste bij om de bal binnen te tikken. Nu denkt PSV dat de drie punten binnen zijn. Maar deze laksheid wordt snel afgestraft, binnen twee minuten weet NAC te scoren na fouten achterin van PSV. Hierdoor is de wedstrijd weer open, maar kansen komen er niet meer, tot in de laatste minuut. Maar door een prachtige redding van PSV doelman Tijn Smollenaars blijft de eindstand staan op 3-1.

Al liet PSV vandaag voetballend niet alles zien wat ze in huis hebben, hebben ze deze keer de drie punten gehaald door hard te werken. Als ze nu de volgende wedstrijden in staat zijn om het goede voetbal met deze passie samen te voegen, zijn ze tot veel toe in staat. De volgende wedstrijd zal niet gespeeld worden op zaterdag maar aankomende vrijdagavond, om half zeven zal De Graafschap de te kloppen tegenstander zijn op de Herdgang.