0-0
4 november, 12:00
Sparta Rotterdam JO15-1 logo

Na twee opeenvolgende nederlagen (respectievelijk Ajax thuis en Feyenoord uit) toog de O15 van PSV wederom naar Rotterdam. De wedstrijd tegen Sparta stond namelijk op het programma dit weekend. Daar waar Sparta de laatste jaren met de O15 in de (sub)top speelde, stond de Rotterdamse ploeg na zeven speelronden op een bescheiden 10e plaats. Zou PSV dit keer wél met de punten de Maas over kunnen steken?

In de eerste helft viel er weinig te genieten op het veld. Voor de goals gebeurde er weinig. PSV had nog de beste mogelijkheden, maar echte kansen vielen er eigenlijk niet te noteren.

In de tweede helft gebeurde er gelukkig meer. En dan met name van PSV zijde. Maar spits Milan van de Riet had vandaag weinig geluk in het afronden. Eerst raakte hij net na rust een voorzet van Dylan Hopman niet vol. En daarna schoot hij in kansrijke positie met links net over, stuitte hij na een prima steekpass van Mohamed Nassoh op de uitkomende keeper. In de 55e minuut leek Milan wel op weg naar de openingstreffer toen Martijn Zuijderwijk hem goed alleen voor de keeper zette, Milan de keeper omspeelde maar op dat moment wegens vermeend buitenspel teruggefloten werd. Een minuut later kwam PSV goed weg toen een terugspeelbal over de voet van keeper Aron van Lare hobbelde maar gelukkig net naast de paal ging.

Nadat Milan wederom op de Sparta keeper stuitte, legde PSV na een uur spelen een prachtige aanval op de mat. Via een paar keer één keer raken sneed PSV door de Rotterdamse verdediging, waarbij de keeper uiteindelijk zeer fraai de inzet van Milan keerde. In de slotfase kwam Sparta voor de eerste keer pas dreigend voor de goal van Aron, maar hij redde bekwaam met zijn voet. Vlak voor tijd leek Sparta, tegen de kansenverhouding in, op voorsprong te komen, maar de treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd.

Zo eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0, waarbij PSV zichzelf gezien de kansenverhouding het meest te kort deed. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt, Nawaaz Landfeld, Deveron Fonville (66' Jesse Giebels); Dylan Hopman (60' Cel Teunen), Mylian Jimenez, Dyon Dorenbosch; Martijn Zuijderwijk, Milan van de Riet, Jasper Huijzer (49' Mohamed Nassoh).