3-0
4 november, 10:30
AZ JO14-1 logo

In een boeiende eerste helft waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar, gescoord werd er niet. In de tweede helft zakte het niveau van PSV ver terug waardoor AZ uiteindelijk met 3-0 won.

AZ zette PSV vanaf het begin onder druk, maar PSV voetbalde zich er goed onderuit. In de eerste tien minuten hadden zowel AZ als PSV een mogelijkheid om te scoren, maar beide teams benutten de mogelijkheid niet. In de 14e minuut had PSV wederom een mogelijkheid tot scoren te komen een mooi opgezette aanval waarbij diverse PSV-spelers waren betrokken. De voorzet ging echter voorlangs. De wedstrijd ging op en neer, echte kansen waren spaarzaam. AZ hanteerde veelal de lange bal op hun snelle voorhoedespelers maar de verdediging van PSV stond de eerste helft goed zodat AZ hiermee nauwelijks gevaar kon stichten. In de laatste tien minuten van de eerste helft had PSV een licht overwicht maar PSV kon dit lichte overwicht niet omzetten in echte kansen. Met een 0-0 stand gingen beide teams de rust in. De gehele eerste helft lag het tempo hoog en beide teams streden voor elke meter zodat de toeschouwers een aantrekkelijke eerste helft kregen voorgeschoteld.

AZ begon feller aan de tweede helft en drong PSV in de verdediging. PSV was slordig en maakte vaak de verkeerde keuzes. Pas na tien minuten kwam PSV onder de druk van AZ uit. In de 45e minuut leverde dit PSV een eerste mogelijkheid op. Na een kort genomen corner kwam de voorzet bij de tweede paal. Het schot ging echter over. Deze korte opleving van PSV werd één minuut later door AZ in de kiem gesmoord. Na een snelle uitval over links werd de voorzet hard ingeschoten, 1-0. PSV probeerde daarna iets terug te doen, maar het was de tweede helft niet bij machte om AZ pijn te doen. PSV drong nog aan maar juist daardoor kon AZ handig gebruik maken van de snelheid in hun team. In de 60e minuut liep een AZ-speler enkele verdedigers van PSV voorbij en schoot in de verre hoek binnen, 2-0. Eén minuut later gooide AZ de wedstrijd definitief op slot. Na een snelle uitval omspeelde een AZ-speler de PSV-goalie en schoot de 3-0 binnen. PSV kon geen vuist meer maken en berustte, AZ zette nog aan maar miste de overtuiging. De eindstand was dan ook 3-0.

Opstelling: Niek Schiks (36’Kjell Peersman), Bram Rovers (36’ Sven Simons), Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers, Livano Comenencia, Ruben van Bommel (56’ Jesper Uneken), Milan Govaers (52’ Matteo Dams), Iggy Houben, Chahid el Allachi, Shi-jon Martina (36’ Jaivy Lourens).