2 december, 11:00
Vitesse JO14-1 logo

Iggy Houben

Yaël Gil y Muinos

PSV begon zwak aan de wedstrijd en stond binnen enkele minuten op een 0-2 achterstand. Halverwege de eerste helft herpakte PSV zich en maakte er weer een wedstrijd van. In de tweede helft domineerde PSV en kreeg het legio kansen. Uiteindelijk moest PSV genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Binnen twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet van een Vitesse-speler werd met een mooie boogbal in het doel geschoten, 0-1. Voordat PSV van de schrik was bekomen was het wederom Vitesse dat scoorde. Nu werd een aanval van Vitesse van dichtbij ingeschoten, 0-2. Vitesse ging onverminderd door en zette PSV ook daarna onder druk. PSV had vooralsnog geen antwoord op het spel van de bezoekers en probeerde de schade te beperken. Vitesse had nog diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar deze kansen werden niet benut. Na ongeveer twintig minuten kwam PSV beter in de wedstrijd en creëerde het enkele goede mogelijkheden. In de 27e minuut was Iggy Houben dichtbij een doelpunt, maar de Vitesse-goalie keerde het schot. Vier minuten later werd een voorzet door Ruben van Bommel net over geschoten. In de 32e minuut kwam dan toch de aansluitingstreffer. Met een mooie bal bracht Sven Simons Iggy Houben in stelling. Iggy omspeelde een Vitesse-verdediger en schoot hard in de verre hoek binnen, 1-2. PSV had de slechte start uitgewist en deze stand bood nog alle mogelijkheden voor de tweede helft.

PSV begon sterk aan de tweede helft en binnen één minuut had Iggy Houben de gelijkmaker op zijn schoen, maar de Vitesse-goalie keerde de inzet ten koste van een corner. Uit deze corner kwam weer een goede kans, maar nu werd de bal over geschoten. PSV ging daarna door en Vitesse moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. PSV was in de tweede helft veruit de bovenliggende partij, maar de diverse mogelijkheden die PSV creëerde werden niet benut. Vitesse beperkte zich in de tweede helft tot verdedigen en probeerde met een snelle uitval alsnog tot score te komen. Het werd echter zelden gevaarlijk. De tijd begon te dringen voor PSV, maar de diverse kansen bleken niet aan de thuisploeg besteed. In de 60e minuut schoot Milan Govaers een vrije trap net naast nadat Shi-jon Martina op de rand van het strafschopgebied ten val was gebracht. In de 64e minuut had Vitesse pas de eerste mogelijk in de tweede helft. De PSV-goalie redde echter voortreffelijk. De wedstrijd leek voor PSV alsnog als een nachtkaars uit te gaan maar in de 70e minuut kwam dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Milan Govaers werd door de Vitesse-goalie niet goed weggewerkt waardoor Yaël Gil Y Muinos de gelijkmaker kon intikken, 2-2. PSV probeerde in blessuretijd nog de overwinning naar zich toe te trekken maar dit lukte niet meer zodat beide teams genoegen moesten nemen met een punt.

Opstelling: Kjell Peersman, Milan Vossen, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers (36’Matteo Dams), Livano Comenencia, Iggy Houben, Sven Simons (36’ Milan Govaers), Jesper Uneken (49’ Shi-jon Martina), Chahid el Allachi, Ruben van Bommel (36’ Jaivy Lourens).