1-0
1 april, 14:30
Vitesse O14 logo

Het Verslag

PSV begon fel aan de wedstrijd en dat leverde in de zevende minuut al een goede mogelijkheid op. De bal werd echter net over geschoten. De eerste kans voor de thuisclub was in de negende minuut uit een corner. De inzet werd door Dyon Dorenbosch van de lijn getikt. PSV kreeg daarna de wedstrijd in handen maar creëerde niet veel kansen. De beste mogelijkheid was in de 20e minuut. Een diepe bal van D’Leanu Arts zette Milan van de Riet vrij voor de Vitesse-goalie. De keeper van Vitesse keerde echter de inzet van Milan. PSV speelde goed en bleef aandringen maar gescoord werd er niet. Vitesse kon daar verder weinig tegenover zetten en creëerde geen enkele kans. Beide teams gingen dan ook met een 0-0 stand de rust in.

Twee minuten na aanvang van de tweede helft kreeg de thuisclub een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De vrije trap werd door een speler van Vitesse ingekopt, 1-0. PSV pakte daarna het goede spel van de eerste helft weer op en probeerde direct iets terug te doen. Twee minuten na het openingsdoelpunt schoot Mylian Jimenez via de lat over. PSV ging onverminderd door en had, evenals in de eerste helft, de wedstrijd in handen. Vitesse moest terug en PSV had enkele goede kansen om de gelijkmaker te scoren. In de 57e minuut werd een schot van Mylian Jimenez door de Vitesse-goalie tot corner verwerkt. De daarop volgende corner werd net naast gekopt. In de 64e minuut was Dyon Dorenbosch dichtbij de gelijkmaker maar zijn inzet werd ook nu door de Vitesse-goalie gekeerd. PSV ging meer risico nemen maar creëerde geen echte kansen meer. Doordat PSV meer risico ging nemen kreeg Vitesse nog een mogelijkheid die niet werd benut. De eindstand was dan ook 1-0 zodat PSV, geheel tegen de verhoudingen in, de punten in Arnhem moest laten.

Opstelling: Kevin Gadellaa (36’ Jules Janssen), D’Leanu Arts, Cel Teunen (51’ Luc Netten), Nawaaz Landfeld, Jesse Giebels (36’ Nassim Achenteh), Mylian Jimenez, Dyon Dorenbosch, Mohamed Nassoh, Milan van de Riet, Martijn Zuijderwijk (51’ Ruben van Bommel) en Deveron Fonville (64’ Gioele Nicolaas).