PSV zet zich in voor gelijke kansen

Artikel
PSV zet zich in voor gelijke kansen

PSV heeft zich met de projecten PSV United en het PSV Jongerenteam aangesloten bij de Gelijke Kansen Alliantie. De actie, die afgelopen maandag in Amsterdam is afgetrapt door minister Jet Bussemaker van Onderwijs en staatssecretaris Sander Dekker, zet zich in om kinderen ongeacht afkomst, achtergrond of geloofsovertuiging gelijke kansen in de maatschappij te bieden.

PSV United-deelnemer Mohammed 
Beide PSV-projecten zetten zich in voor het ontwikkelen van talenten van jongeren, zoals Mohammed. Hij is deelnemer aan PSV United. In onderstaande videoclip stelt hij zichzelf en de actie voor.

Het project 
Kinderen met dezelfde talenten hebben recht op gelijke kansen. Ieder kind moet zich ten volle kunnen ontplooien, ongeacht zijn achtergrond, het opleidingsniveau van zijn ouders of hun financiƫle middelen. Dat lijkt vanzelfsprekend maar is het helaas nog niet. Kinderen en jongeren met dezelfde talenten dragen hun hele schoolloopbaan de gevolgen van ongelijke kansen met zich mee. Dat is maatschappelijk onaanvaardbaar en een verspilling van hun talent. Leraren, coaches en anderen in de thuisomgeving van kinderen, kunnen stimuleren, meedenken en ondersteunen als dat nodig is. Zij zijn allen de verschilmakers voor de toekomstige generatie.

De Gelijke Kansen Alliantie is een initiatief van het Ministerie van OCW en geldt als startpunt voor een structureel netwerk van lokale, regionale en landelijke initiatieven om gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren in Nederland te bevorderen. De Gelijke Kansen Alliantie komt in actie en nodigt jou uit om bij te dragen op jouw manier. Wij zetten een breed netwerk op de been, dat een startpunt is voor een structureel netwerk van lokale, regionale en landelijke initiatieven. Voor de kinderen van nu, en de helden van later. Lees hier meer over de Gelijke Kansen Alliantie.