PSV OldStars actief op toernooi in Amsterdam

Artikel
PSV OldStars actief op toernooi in Amsterdam

De PSV OldStars kwamen op Nationale Ouderendag in actie op het OldStars-toernooi in het Olympisch Stadion in Amsterdam. In de hoofdstad speelden OldStars-teams van 16 verschillende eredivisieclubs een toernooi ter gelegenheid van 60 jaar betaald voetbal. Mee doen was die dag belangrijker dan winnen.

Walking Football
OldStars – Walking Football is een sociaal maatschappelijk project gestart door de Eredivisie in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds om 60-plussers in beweging te brengen. Sinds de officiële lancering in 2014 is dit uitgegroeid tot een succesvol maatschappelijk voetbalproject. Zo hebben bijna alle Eredivisieclubs inmiddels een OldStars team en zijn er tientallen amateurverenigingen die OldStars -Walking Football aanbieden.

Fysiek en sociaal in beweging
Het doel van OldStars is om 60-plussers zowel fysiek als sociaal in beweging te brengen. Door samen te voetballen komen de ouderen met elkaar in contact en blijven ze fitter. Voetbal wordt zo als middel ingezet om issues waar deze doelgroep mee kampt (zoals gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten, etc.) bespreekbaar te maken en aan te pakken. Deelnemers van OldStars voetballen volgens het Walking Football principe, waarbij er niet wordt gerend om de kans op blessures te verminderen. Meer over de PSV OldStars vind je hier.

Het PSV-team dat op vrijdag 7 oktober meedeed aan het toernooi Het PSV-team dat op vrijdag 7 oktober meedeed aan het toernooi