PSV FANstore
PSV FANstore
PSV-thuisshirt 14-15
Vanaf € 69,99


  PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

PSV - FC Twente (30-10-2010)

Voorbeschouwing    Verslag

PSV heeft zaterdagavond de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. In het Philips Stadion werd met 0-1 verloren van FC Twente, waardoor de Tukkers de koppositie overnemen van PSV. Het team van hoofdcoach Fred Rutten staat tweede op één punt achterstand, samen met Ajax. PSV heeft wel een beter doelsaldo.

Een duel om de bal tussen Ola Toivonen en Theo Janssen. Een duel om de bal tussen Ola Toivonen en Theo Janssen.
PSV

PSV nu op de tweede plaats

PSV moest de koppositie dus afstaan aan FC Twente, dat in Nacer Chadli de matchwinnaar had. PSV had veel meer balbezit dan de bezoekers, maar de verdediging van de Tukkers bleef overeind. Twente is nu de enige overgebleven ongeslagen ploeg in de Eredivisie, PSV staat op de tweede plaats.

PSV

Eerste helft: initiatief bij PSV

Met dezelfde basiself als tegen Vitesse begon PSV aan de topper, waarin het team van Fred Rutten voor het eerste gevaar zorgde via Jonathan Reis. PSV bepaalde het tempo, kreeg wat kleine mogelijkheden en zocht naar de opening. Twente werd één keer gevaarlijk, maar Isaksson stond goed en hield PSV overeind. In de slotfase voor rust drong PSV weer meer aan en waren er twee gevaarlijke vrije trappen; waarvan er eentje nog tegen de paal ging (Dzsudzsák) en Reis hem over schoot. Ook Ola Toivonen had een gevaarlijk schot in huis; wat de vijfde hoekschop voor PSV opleverde. PSV drong veel meer aan dan de bezoekers, van wie Leugers en Janssen ook al geel kregen.

Jeremain Lens makkelijk langs Leugens en Chadli. Jeremain Lens makkelijk langs Leugens en Chadli.
PSV

Tweede helft: doelpunt Chadli

Met een schot van Janssen op de bovenkant lat gaf Twente meteen na rust een signaal af dat er in elk offensief moment gevaar kon schuilen. De bezoekers drongen meer aan en dat wierp na een uur spelen zijn vruchten af. Chadli omspeelde zijn man en schoot diagonaal binnen, 0-1. Met Amrabat voor Lens en niet veel later ook Berg voor Toivonen bracht PSV verse krachten in op jacht naar de gelijkmaker, maar Twente gaf vooralsnog geen krimp. In de slotfase kwam ook nog Vukovic erin voor de geblesseerde Pieters, maar zijn optreden bleef beperkt tot een paar minuten. De Serviër kwam wild in op Ruiz en moest met direct rood naar de kant. In de hete slotfase hoopte het Philips Stadion vurig op de gelijkmaker, maar ook een schot van Berg in blessuretijd ging over. PSV maakt zich na het weekeinde op voor de volgende thuiswedstrijd, met Debreceni in de UEFA Europa League aanstaande donderdag als tegenstander.© PSV NV
Wedstrijdprogramma 2014-2015
Wedstrijdprogramma in word of pdf
Het PSV Wedstrijdprogramma 2014-2015 is beschikbaar in een tweetal formaten. Zo is het competitieprogramma gemakkelijk in je agenda te zetten via Flogs! en te downloaden in Abode Acrobat-formaat.

Klik op het logo en voeg de PSV kalender direct toe aan jouw digitale agenda
pdf
Laatste wijziging(en): 29 augustus 2014

 
 
© PSV NV 2013 Auteursrecht voorbehouden | Privacy verklaring | Privacy & Cookies