PSV FANstore
PSV FANstore
PSV-thuisshirt 14-15
Vanaf € 69,99


  PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

PSV - Ajax (16-8-2009)

Voorbeschouwing    Verslag

In een meeslepende topper heeft PSV zondagmiddag met 4-3 gewonnen van Ajax. Aan de hand van Balázs Dzsudzsák en Otman Bakkal, beiden goed voor twee doelpunten, boekte PSV de eerste competitieoverwinning van het seizoen. De wedstrijd was reclame voor de Eredivisie en na het optrekken van alle kruitdampen was PSV de verdiende winnaar.

Balázs Dzsudzsák was de grote man bij PSV zondagmiddag in Eindhoven. Balázs Dzsudzsák was de grote man bij PSV zondagmiddag in Eindhoven.
PSV

Boeiende wedstrijd

Vanaf de eerste minuut was PSV-Ajax zondagmiddag in het Philips Stadion een wedstrijd waar volop leven in zat. PSV kwam tot twee keer toe op achterstand, maar vooral door een zeer sterke tweede helft werd de score omgebogen en gaf het team zichzelf een enorm oppepper door Ajax terug te wijzen. Balázs Dzsudzsák was de Man of the match en ook Bakkal drukte met twee goals zijn stempel op het duel, dat met zeven goals, vele kaarten en ook veel fouten een boeiende wedstrijd was.

PSV

Prachtige goal Dzsudzsák

De wedstrijd was nog niet goed en wel begonnen of PSV keek al tegen een achterstand aan. Een lastige terugspeelbal werd door Isaksson slecht verwerkt, waardoor Suarez het cadeautje alleen maar hoefde af te ronden, 0-1. PSV was wakker en zocht de aanval, maar Ajax stond met vijf middenvelders goed georganiseerd. De wedstrijd was ook vrij stevig, met al drie gele kaarten voor Ajax en twee voor PSV in korte tijd. Na 36 minuten kwam het verlossende moment voor het Philips Stadion. Dzsudzsák schoot een vrije trap van grote afstand snoeihard binnen: 1-1. Lang duurde de vreugde echter niet. Twee minuten later wurmde Suarez zich door de PSV-achterhoede en met een stift was hij Isaksson opnieuw de baas, 1-2. Een domper voor PSV, dat juist het evenwicht hersteld had.

Ibrahim Afellay ontdoet zich van Dennis Rommedahl. Ibrahim Afellay ontdoet zich van Dennis Rommedahl.
PSV

Opnieuw Dzsudzsák en Bakkal

Na rust brak de wedstrijd helemaal open en ontspon zich een schouwspel dat voor neutrale liefhebbers heerlijk was. Bij PSV stond Maza intussen in het veld voor Salcido en in korte tijd kwam de thuisploeg vervolgens op gelijke hoogte en op voorsprong. Dzsudzsák gaf na vijf minuten prachtig voor op Bakkal die voor 2-2 tekende. Nog geen vijf minuten later nam hij zijn tweede vrije trap van de middag en ook deze zeilde schitterend binnen: 3-2. Met twee goals en een assist nam de Hongaar PSV bij de hand. Toch duurde deze voorsprong niet lang, omdat Ajax uit een counter via Emanuelson 3-3 mocht maken. Vink liet een overtreding op Afellay vlak daarvoor onbestraft. Ondanks de balans was het PSV dat volledig het spel maakte en met Koevermans erbij voor Toivonen ging jagen op de goal. Tussendoor gebeurde er nog vanalles – een goed redding van Isaksson, een onbestrafte schwalbe van Suarez wat rood zou zijn geweest – maar het doelpunt kwam, een kwartier voor tijd. Manolev gaf de voorzet, Bakkal controleerde en schoot 4-3 tegen de touwen.

Er viel veel te vieren in het stadion, maar liefst zeven doelpunten deze middag. Er viel veel te vieren in het stadion, maar liefst zeven doelpunten deze middag.
PSV

Verdiende overwinning

PSV rook nog meer bloed en bleef doorgaan. Ajax beperkte zich in de slotfase tot tegenhouden en counters, PSV zocht keer op keer de combinatie. De wedstrijd was al vanaf het begin reclame voor de Eredivisie en dat werd in de slotfase nog meer. Amrabat kwam in het veld voor Lazovic en PSV moest de voorsprong zien vast te houden, Ajax legde zich niet neer bij het resultaat, maar de drie punten bleven in Eindhoven. Een verdiende overwinning voor PSV, dat vooral op basis van de tweede helft had afgedwongen de zege het meest te willen. Na afloop kolkte het Philips Stadion na bij de ereronde voor de spelers, die dinsdag naar Israël vliegen voor de eerste wedstrijd in de play-off ronde van de UEFA Europa League.© PSV NV
Wedstrijdprogramma 2014-2015
Wedstrijdprogramma in word of pdf
Het PSV Wedstrijdprogramma 2014-2015 is beschikbaar in een tweetal formaten. Zo is het competitieprogramma gemakkelijk in je agenda te zetten via Flogs! en te downloaden in Abode Acrobat-formaat.

Klik op het logo en voeg de PSV kalender direct toe aan jouw digitale agenda
pdf
Laatste wijziging(en): 29 augustus 2014

 
 
© PSV NV 2013 Auteursrecht voorbehouden | Privacy verklaring | Privacy & Cookies