PSV FANstore
PSV FANstore
PSV-thuisshirt 14-15
Vanaf € 69,99


  PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Vrienden Loterij
Nivea for Men
PLUS
Burger King

AZ - PSV (12-11-2008)

Voorbeschouwing    Verslag

PSV is uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB beker. Woensdag was AZ na 120 minuten bekervoetbal de winnaar (1-0) en drong door tot de laatste zestien. De enige goal van de wedstrijd viel na acht minuten in de verlenging, toen Mendes da Silva scoorde. PSV mocht aanspraak maken, maar kwam aanvallend tekort.

Een onfortuinlijke Jan Kromkamp verlaat per brancard het veld. Een onfortuinlijke Jan Kromkamp verlaat per brancard het veld.
PSV

Drie nederlagen op rij

Toen er na negentig minuten nog 0-0 op het scorebord stond, moest er twee keer een kwartier verlengd worden. Al na acht minuten was er een snelle counter van AZ en mocht David Mendes da Silva in vrije positie aanleggen voor een schot. Daarmee kegelde hij PSV uit het toernooi en ging AZ door naar de achtste finales van het bekertoernooi. In de tweede helft van de verlenging (met ook invaller Manco in het veld) kreeg Nijland nog een grote mogelijkheid en nam Afellay een vrije trap, maar deze ballen wilde er niet in en daarmee ging PSV voor de derde keer op rij met lege handen naar huis. Er is nu achter elkaar verloren van Olympique Marseille, N.E.C. en AZ. In géén van deze duels kwam PSV tot scoren. Met die cijfers gaat het team van hoofdcoach Huub Stevens aanstaande zondag op bezoek bij Ajax, dat opvallend óók werd uitgeschakeld. De Amsterdammers verloren van FC Volendam, eveneens met 1-0. Een andere opmerkelijke bekeruitslag is die van FC Lienden tegen Vitesse. De amateurs van trainer Hans Kraay junior wonnen sensationeel met 1-0.

PSV

Blessure Jan Kromkamp

PSV begon tegen AZ met achterin drie van de vier man op de plaats waar ze vorig jaar ook speelden, namelijk Kromkamp, Marcellis en Salcido. Lang duurde dat echter niet, want na 25 minuten raakte Kromkamp geblesseerd. Maza kwam koud in het veld en ging naast zijn landgenoot in het centrum spelen, Marcellis schoof door naar rechts. Voor Kromkamp leek het er niet goed uit te zien, hij ging per brancard naar de catacomben. Op het veld was onderwel een redelijk levendige wedstrijd aan de ging, al was het nog steeds zoeken naar een gaatje. Afellay had een schot uit kansrijke positie en ook Méndez mocht aanleggen, aan de overkant dwong AZ een aantal hoekschoppen af en had Ari een grote kopkans. Naarmate de helft vorderde schoot Afellay nog eens op doel (over) en nam Dzsudzsák een vrije trap, maar de Hongaar zat niet goed in de wedstrijd. Het duel had iets weg van de eerste ontmoeting van dit seizoen in Alkmaar, toen PSV tegen het einde van de eerste helft ook meer aan voetballen toekwam. Op slag van rust was het opnieuw Afellay die van afstand kon aanleggen voor een schot, maar de Argentijn Romero kon de bal onder controle krijgen. Ook AZ kreeg nog een grote kans toen Dzsudzák zijn man zomaar liet opkomen en de thuisploeg gevaarlijk werd voor de goal, maar het liep goed af.

Net als in de competitie werd het duel door één doelpunt beslist. Net als in de competitie werd het duel door één doelpunt beslist.
PSV

Geen goals, verlenging

Vroeg in de tweede helft was het even schrikken voor PSV toen Afellay een blessure leek op te lopen, maar de middenvelder kon verder. Het duel kwam wat meer los en er kwam ook wat gele kaarten uit de zak van arbiter Braamhaar, maar tot echte kansen kwam PSV nog niet. Pas na een uur had Koevermans een doelpoging en Marcellis kreeg uit het niets een kans, maar kon niet afronden. Wat volgde was een fase waarin AZ sterk aandrong en PSV onder druk kwam te staan. Een grote kans voor Ari uit een counter, schoten van Swerts en El Hamdaoui en enkele hoekschoppen vielen er te noteren. PSV overleefde deze storm en bracht Lazovic erin voor Koevermans. Via een solo van Afellay werd PSV ineens gevaarlijk, maar voor de rebound was niemand in de buurt. Met het verstrijken van de tijd ging het spel over en weer en was het jagen en loeren op een fout van de tegenstander. De Zeeuw had een schot in huis, maar Isaksson was alert en bracht redding. Aan de overkant stichtte PSV gevaar uit een hoekschop, maar het bekerduel stevende af op een verlenging. Daarin velde Mendes da Silva het vonnis en moest PSV de lange busrit maken zonder resultaat.

PSV TV:© PSV NV
Wedstrijdprogramma 2013-2014
Wedstrijdprogramma in word of pdf
Het PSV Wedstrijdprogramma 2014-2015 is beschikbaar in een tweetal formaten. Zo is het competitieprogramma gemakkelijk in je agenda te zetten via Flogs! en te downloaden in Abode Acrobat-formaat.

Klik op het logo en voeg de PSV kalender direct toe aan jouw digitale agenda
pdf
Laatste wijziging(en): 8 juli 2014

 
 
© PSV NV 2013 Auteursrecht voorbehouden | Privacy verklaring | Privacy & Cookies