PSV FANstore
PSV FANstore
PSV-thuisshirt 14-15
Vanaf € 69,99


  PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

PSV Slaapkamer
Vrienden Loterij
PLUS
Burger King

PSV - Ajax (19-4-2009)

Voorbeschouwing    Verslag

PSV scoorde zes keer! PSV scoorde zes keer!
PSV heeft in alle opzichten een uitstekende zondag achter de rug. In het Philips Stadion werd Ajax met 6-2 afgedroogd en door de nederlaag van concurrent Heerenveen bij FC Utrecht, steeg het team van Dwight Lodeweges naar de vierde plaats. En passant maakte PSV daarmee ook AZ de nieuwe kampioen van Nederland.

PSV
AZ kampioen, PSV swingt
De uittredend kampioen trakteerde het publiek zondagmiddag op een heerlijke wedstrijd. Tegen Ajax haalde PSV zijn gram voor de nederlaag eerder dit seizoen in Amsterdam en werd ook nog eens maximaal geprofiteerd van het verlies van directe concurrent Heerenveen, in de race om de vierde plaats. PSV staat nu vierde met evenveel punten als de Friezen, maar met een veel beter doelsaldo. AZ is niet meer te achterhalen en heeft de titel overgenomen van PSV, maar het ging in het Philips Stadion alleen maar over de swingende manier waarop PSV langs Ajax ging. Bij rust was het al 3-1 en in de tweede helft liep de score alleen maar verder op.

PSV
Stand bij rust: 3-1
PSV begon in dezelfde opstelling als vorige week en hoorde kort voor de aftrap dat concurrent Heerenveen bij FC Utrecht had verloren met 2-1. In de openingsfase was het aftasten tussen PSV en Ajax, waarbij er in behoorlijk tempo werd gevoetbald maar beide teams hun formaties gesloten hielden. Het duurde ruim een kwartier voordat PSV meer dreiging kreeg, onder meer via Afellay. Even later werd Salcido gehaakt door Vermeer en ging de bal op de stip. De uitgelezen kans om op voorsprong te komen werd echter niet verzilverd omdat Vermeer de inzet van Simons keerde. Even later had Dzsudzsák een harde vrije trap in huis en wist PSV toch de voorsprong te pakken. Méndez kreeg ruimte en haalde hard uit voor een heerlijk afstandschot van ruim twintig meter, 1-0. PSV bleef aanvallen en wist na ruim een half uur weer toe te slaan. Een schot van Amrabat werd maar half gestopt, waarna de opgekomen Afellay snoeihard binnenschoot: 2-0. Ajax wankelde en PSV zat stevig in het zadel, zeker toen de bezoekers kort daarop al twee keer wisselden. Kort voor rust sloeg PSV opnieuw toe. Invaller Vertonghen blunderde bij een terugspeelbal waarbij Amrabat in zijn rug stond. Die pikte op, wachtte even en schoot ijskoud de 3-0 binnen. Het Philips Stadion was in extase, maar lang duurde dat niet toen Suárez 3-1 aantekende.

Vreugde na de treffer van Nordin Amrabat, de 3-0 in de wedstrijd. Vreugde na de treffer van Nordin Amrabat, de 3-0 in de wedstrijd.
PSV

Marge verdubbeld in tweede helft

Na rust drukte PSV door en werd de score opgevoerd. Culina kreeg de bal na een vloeiende aanval over rechts en schoot met links fraai binnen, 4-1. Het publiek genoot van het mooie voetbal en de effectiviteit daarvan. Na 65 minuten spelen was het namelijk weer raak. Dzsudzsák kreeg een vrije trap mee en krulde deze vervolgens zelf fantastisch in de hoek, 5-1 en alweer het negende competitiedoelpunt van de Hongaar. Een klein kwartier voor tijd tekende invaller Sulejmani voor de 5-2, maar het feest was allang losgebarsten in Eindhoven en tegelijkertijd ook in Alkmaar, want AZ was immers kampioen bij deze stand. Bij PSV kwam Bakkal in het veld voor Afellay – die een staande ovatie kreeg – en Lazovic verving Amrabat. PSV speelde de wedstrijd beheerst uit, in de wetenschap dat het team vandaag hele goede zaken had gedaan in alle opzichten. In de blessuretijd deed ook nog Bakkal een duit in het zakje: hij werd aangespeeld, draaide zich vrij en knalde 6-2 binnen na een vloeiende counter.

PSV.nl feliciteert AZ als nieuwe kampioen van Nederland

PSV TV:© PSV NV
Wedstrijdprogramma 2014-2015
Wedstrijdprogramma in word of pdf
Het PSV Wedstrijdprogramma 2014-2015 is beschikbaar in een tweetal formaten. Zo is het competitieprogramma gemakkelijk in je agenda te zetten via Flogs! en te downloaden in Abode Acrobat-formaat.

Klik op het logo en voeg de PSV kalender direct toe aan jouw digitale agenda
pdf
Laatste wijziging(en): 11 augustus 2014

 
 
© PSV NV 2013 Auteursrecht voorbehouden | Privacy verklaring | Privacy & Cookies