PSV FANstore
PSV FANstore
Nederlands elftal-thuisshirt
Vanaf € 69,99! Incl. gratis bal


  PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Vrienden Loterij
Nivea for Men
PLUS
Burger King

Ajax - PSV (16-11-2008)

Voorbeschouwing    Verslag

PSV is er zondag niet in geslaagd om een belangrijke slag te slaan in de competitie. In de Amsterdam ArenA kreeg het team van hoofdcoach Huub Stevens met 4-1 om de oren van Ajax. Geflatteerde cijfers, maar wel een nieuwe harde klap in het gezicht voor de ploeg die nu al vier wedstrijden op rij heeft verloren.

Edison Méndez blijft Kennedy hier de baas. Edison Méndez blijft Kennedy hier de baas.
PSV

Vier wedstrijden op rij verloren

PSV wist vooraf dat de reeks uitwedstrijden Olympique Marseille, N.E.C., AZ en Ajax een heel zwaar karwei zou worden. Maar dat er nul keer gewonnen werd en slechts één goal viel, zegt voldoende dat PSV dieper in het moeras is gedrukt. In Amsterdam zat er zondagmiddag wel degelijk een gelijkspel in en had PSV, in de tweede helft, zelfs een fase waarin er nog meer te halen viel. Het was echter een tijdelijke opleving in een wedstrijd waarin PSV weinig afdwong. Ajax kwam terug en haalde vervolgens met grote cijfers uit, al is 4-1 een uitslag die geflatteerd is. De grootste zorg is nu dat PSV verder achterop raakt in de competitie.

PSV

Verslag eerste helft

Bij PSV begon Ibrahim Afellay in de basis en keerde Otman Bakkal terug. Het centrum van de verdediging werd gevormd door Salcido en Maza, terwijl Bréchet als reservespeler ook weer tot de selectie hoorde. Het was Ajax dat het eerste woord had, toen Kennedy al na twee minuten voor de goal van PSV opdook en zomaar mocht koppen. PSV oogde in het begin wat onrustig en werd nog niet gevaarlijk. Ajax wel, opnieuw via Kennedy. PSV ging voor het eerst naar voren na een minuut of 25, toen verdediger Maza oprukte en de bal via Wuytens en opnieuw Maza bijna bij Koevermans kwam. Die prikte echter naast. Dat deed Suarez twee minuten later niet. Uit balverlies van PSV op eigen helft, bediende Rommedahl de Uruguayaan en die schoot hard binnen, 1-0. Een klap voor PSV, dat de overtuiging miste om zelf iets af te dwingen. Kort voor rust was de 2-0 heel dichtbij, maar voor een leeg doel kreeg Kennedy de bal er niet in uit een voorzet van Van der Wiel. PSV heeft het zwaar in Amsterdam en moet in de tweede helft veel werk verzetten om deze stand om te buigen.

De 1-1 van Afellay vormde een korte opleving van de ploeg van Stevens. De 1-1 van Afellay vormde een korte opleving van de ploeg van Stevens.
PSV

Doelpunt Ibrahim Afellay

Met Lazovic in het veld voor Wuytens brak er na rust een periode aan waarin PSV wel het heft in handen nam. Na een klein uur voetballen kreeg PSV de ArenA stil toen de gelijkmaker gemaakt werd. Bakkal en Oleguer duwden wat, Lazovic ging er met de bal vandoor richting de achterlijn en legde af op de inkomende Koevermans. Die kwam er niet aan, maar Afellay stond klaar om binnen te schuiven, 1-1. De fase die daarop volgde was voor PSV en de 1-2 hing zelfs eventjes in de lucht. Toen Ajax de weer fitte Sulejmani bracht, ging Marcellis eruit en kwam Culina in het veld. Aanvoerder Simons ging daardoor een linie naar achteren en Salcido werd rechtsback. Bijna had Afellay een goal uit een rebound op de inzet van Koevermans, maar hij viel niet. Aan de overkant was het wel raak. Isaksson keerde een schot van Emanuelson, maar in de rebound tikt invaller Sulejmani binnen. Een paar minuten later velde Suarez het vonnis. Hij schoot snoeihard tegen het lichaam van Pieters, waarna de bal binnen viel: 3-1. Daarmee was het over en uit voor PSV in Amsterdam, waar er wel degelijk een gelijkspel of zelfs iets meer had ingezeten. Terecht was dat gezien het spel niet geweest. Ajax dwong aanvallend meer af en kreeg daarmee loon naar werken. Invaller Leonardo pikte op de valreep nog een goaltje mee, maar dat was voor de statistieken. Na de interlandweek en vier uitwedstrijden op rij, treedt PSV zaterdag in het Philips Stadion aan tegen Heracles Almelo.

PSV TV:© PSV NV
Wedstrijdprogramma 2013-2014
Wedstrijdprogramma in word of pdf
Het PSV Wedstrijdprogramma 2013-2014 is beschikbaar in een aantal formaten. Zo is het competitieprogramma gemakkelijk in je agenda te zetten via Flogs! en te downloaden in Microsoft Word en Abode Acrobat-formaat.

Klik op het logo en voeg de PSV kalender direct toe aan jouw digitale agenda
pdf word
Laatste wijziging(en): 7 maart 2014

 
 
© PSV NV 2013 Auteursrecht voorbehouden | Privacy verklaring | Privacy & Cookies