Transfercarrousel PSV op volle toeren

29 december 2006 12:55
PSV MEDIA - Ronald Koeman sprak op het laatste persgesprek van het jaar zeer openlijk over de transfercarrousel die gaat draaien. Aissati en Beerens worden verhuurd, Alcides is bijna rond en Salas en Belhadj zijn geen versterking.

© PSV Media - PSV gaat Ismail Aissati de tweede seizoenshelft verhuren. © PSV Media - PSV gaat Ismail Aissati de tweede seizoenshelft verhuren.
PSV
Aissati, Beerens, De Bock, Nguyen
Volgens Koeman wordt er een aantal spelers verhuurd. Het gaat om Ismail Aissati, Roy Beerens en Jelle de Bock. Lee Nguyen gaat weg bij de A-selectie. De Amerikaan wordt verhuurd of hij gaat naar de selectie van Jong PSV. Het verhuren van Aissati gebeurt in samenspraak met hemzelf en zijn zaakwaarnemers. “Om hem toekomstgericht dichter bij het eerste elftal te krijgen denken wij dat we de stap zelf kunnen maken als hij wedstrijden kan spelen bij een andere club. Het zal een positie zijn waar wij hem zien, op het middenveld dus. We hebben interesse altijd tegengehouden, maar misschien nu het bekend worden komen er clubs op af. Het wordt in elk geval geen AZ, Ajax of Feyenoord”, voegde Koeman er nog aan toe.

PSV
Ball, Smit, Lamey, Fehér, Addo, Reiziger
Koeman liet ook weten dat hij een aantal spelers heeft medegedeeld dat er geen toekomst meer voor hen is in Eindhoven. Het gaat om Michael Ball, Michael Lamey en Arvid Smit. Wel wil Koeman Csaba Fehér bij de groep houden. “Vanaf januari willen we een groep van 23, maximaal 24 man overhouden. Het liefst met twee aanvallers erbij en een linksback.” Van alle aflopende contracten vindt Koeman het nog te vroeg om duidelijkheid te scheppen. Het gaat om Eric Addo en Michael Reiziger. "Reiziger heeft het altijd prima gedaan en altijd een voldoende gescoord. Hij is positief, ervaren. Ik neem daar rustig de tijd voor. Dat geldt ook voor Addo."

© Pics United - De komst van Alcides is zo goed als rond. © Pics United - De komst van Alcides is zo goed als rond.
PSV
Salas en Belhadj niet, Alcides wel
De technische staf heeft besloten om Franklin Salas niet mee te nemen naar het trainingskamp in La Manga. De linksbuiten uit Ecuador wordt niet direct als een versterking gezien. "Hij moet eerst honderd procent fit worden en dat moet hij maar bij zijn club doen, niet hier." De komst van Alcides is wel zo goed als rond, maar nog niet helemaal. "Hij is een extra versterking in verdedigend opzicht, ook voor de verdere toekomst mocht Alex vertrekken. We streven naar minimaal anderhalf jaar. Je moet het zien als een constructie zoals met Alex, tussen Chelsea en PSV. Hij kan op meerdere posities in de verdediging spelen. Het is een speler met lengte, heel slank en verschrikkelijk snel. De snelste die ik ooit meegemaakt heb. Onder mij heeft hij bij Benfica rechtsback gespeeld. Ik ben tevreden over het verdedigende blok bij PSV, maar dit zijn kansen die je moet pakken. Alcides is een prima verdediger en heeft ervaring opgedaan in Duitsland. Als het rond komt, gaat hij mee naar La Manga.” Dat geldt niet voor linksback Nadir Belhadj van Sedan. De technische staf ziet in de Franse Algerijn toch geen versterking.
© PSV NV

última próxima


 
Sponsoring