Salas: "Droom om hier te komen spelen"

19 december 2006 12:45
De Ecuadoriaanse international Franklin Salas is momenteel in Eindhoven voor een stageperiode bij PSV. De 25-jarige vleugelaanvaller is afkomstig van de club waar ook Edison Mendez speelde, LDU Quito.

PSV
30 interlands
Salas (30 augustus 1981) is een vleugelaanvaller. "Ik houd van een één-tegen-één-situatie en van assists geven. Goals maak ik ook, maar ik ben meer een man van de voorzet", aldus Salas in een eerste kennismaking met de Nederlandse pers. De landgenoot van Edison Mendez speelde op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea. Het WK van afgelopen zomer moest hij aan zich voorbij laten gaan in verband met een knieblessure. Hij was wel geselecteerd voor Duitsland, maar moest dus afhaken. Intussen is hij weer helemaal fit.

© PSV Media - Salas droomt ervan bij PSV te mogen spelen. © PSV Media - Salas droomt ervan bij PSV te mogen spelen.
PSV
"Blij met deze kans"
Salas zegt "natuurlijk ontzettend blij" te zijn met de kans om zich bij PSV te bewijzen. "Ik kwam vandaag binnen en zag meteen bekende gezichten. Naast Edison ken ik ook Jefferson Farfán en Alex. Mijn ontvangst was heel goed. Voor de rest moet ik nu mijn ding doen, proberen mijn spel te spelen en het zo goed mogelijk doen. Hopelijk kan ik dan langer blijven", zegt Salas, die bij LDU Quito nog een jaar onder contract staat.

PSV
Rol Edison Mendez
Edison Mendez heeft geen directe rol gespeeld in de uitnodiging van Salas om naar Nederland te komen. "Ik denk het niet, hij wist niet dat ik zou komen. Maar iedereen in Ecuador weet wat de waarde van Mendez voor ons voetbal is. Door hem worden de ogen gericht op Ecuador, wij krijgen nu vaker een kans. Het is een droom om hier te komen spelen. Dat geldt voor alle Zuid-Amerikaanse spelers."

Later vanmiddag een interview van PSV TV met Franklin Salas
© PSV NV

última próxima


 
Sponsoring