PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Vrouwenvoetbal PSV/FC Eindhoven van start

18 juli 2012 17:15
Vooraf aan de Lichtstadderby is in het Jan Louwers Stadion de aftrap gegeven voor het nieuwe vrouwenteam PSV/FC Eindhoven. Tiny Sanders, als voorzitter van de separate stichting PSV/FC Eindhoven en hoofdcoach Hesterine de Reus presenteerden aan de pers de structuur, organisatie en sportieve ambities van het vrouwenvoetbalproject.

Tiny Sanders aan het woord, als voorzitter van de stichting PSV/FC Eindhoven. Tiny Sanders aan het woord, als voorzitter van de stichting PSV/FC Eindhoven.
PSV

Sponsors Philips en Freo

PSV en FC Eindhoven zijn dit voorjaar een gezamenlijk initiatief gestart om het meisjes- en vrouwenvoetbal te implementeren in Eindhoven. Sinds de bekendmaking in juni dat de opgerichte stichting PSV/FC Eindhoven met een volwaardige selectie uitkomt in de nieuwe BeNe League, heeft de organisatie concrete vormen gekregen. Woensdagmiddag gaven Tiny Sanders en Hesterine de Reus toelichting op de toetreding van PSV/FC Eindhoven. Ook werden de twee tenues voor het eerst getoond en maakte Sanders bekend dat het vrouwenteam wordt gesponsord door Philips en Freo.

PSV

Stichtingsbestuur en hoofdcoach

Het stichtingsbestuur van PSV/FC Eindhoven bestaat uit Tiny Sanders (voorzitter), Michiel Pieters (vice-voorzitter), Peter Fossen (penningmeester) en Arjan Verhoeven (secretaris). Hesterine de Reus is aangewezen als hoofdcoach en eindverantwoordelijk manager vrouwenvoetbal van PSV/FC Eindhoven. Vanuit deze rol gaat zij ook een structuur opzetten voor talentontwikkeling in het vrouwenvoetbal; als onderdeel van de topsportambitie van het Jeugdplan Nederland van de KNVB. Als teammanager is Nick Veenbrink aangesteld, verantwoordelijk voor operationele zaken rondom vrouwenteam PSV/FC Eindhoven.

Veel media-aandacht woensdagmiddag bij deze georganiseerde persconferentie. Veel media-aandacht woensdagmiddag bij deze georganiseerde persconferentie.
PSV

Women’s BeNe League 2012-2013

De 24-koppige selectie van PSV/FC Eindhoven neemt deel aan de nieuwe BeNe League Vrouwenvoetbalcompetitie 2012-2013, een internationale liga van Nederland en België. In de eerste seizoenshelft worden de Women’s Elite League in België en de Eredivisie Vrouwen in Nederland afzonderlijk gespeeld, waarna de vier sterkste clubs van beide landen zich kwalificeren voor de Women’s BeNe League A. De nummers vijf tot en met acht gaan door in de Women’s BeNe League B. De Women’s BeNe League A en B worden vervolgens in het voorjaar gespeeld. De hoogst geklasseerde Belgische en hoogst geklasseerde Nederlandse club van de Women’s BeNe League A kwalificeren zich voor de UEFA Women’s Champions League namens respectievelijk België en Nederland.

PSV

Ambitie PSV/FC Eindhoven

PSV/FC Eindhoven wil spelen in de top van het Nederlandse vrouwenvoetbal, een omgeving creëren waarin topsport de norm is, talent ontwikkelen en verantwoordelijkheid nemen voor het meisjes- en vrouwenvoetbal in Zuid-Nederland en Noord-Brabant in het bijzonder. Het eerste vrouwenteam van PSV/FC Eindhoven heeft de ambitie om deel te nemen aan de Women’s BeNe League A en wil vervolgens deelname aan de UFEA Women’s Champions League bewerkstelligen. De selectie van hoofdcoach Hesterine de Reus traint op het jeugdcomplex van FC Eindhoven. De wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen en de BeNe League worden gespeeld in het Jan Louwers Stadion. De eerste wedstrijd is op vrijdag 24 augustus aanstaande (ADO Den Haag-PSV/FC Eindhoven, 19.30 uur) en het eerste thuisduel is op vrijdag 31 augustus (PSV/FC Eindhoven-FC Twente, 19.30 uur). De acht Nederlandse clubs die deelnemen zijn PEC Zwolle, SC Telstar, AFC Ajax, sc Heerenveen, FC Utrecht, FC Twente, ADO Den Haag en PSV/FC Eindhoven.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 20 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies