PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Voorbeschouwing op wedstrijd PAOK-PSV

26 juli 2012 17:00
PSV speelt vanavond om 20.00 uur Nederlandse tijd in Griekenland tegen PAOK Saloniki. Een voorbeschouwing op deze wedstrijd, alweer de achtste van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het duel wordt om 21.00 uur plaatselijke tijd gespeeld in het Toumba-stadion, dat plaats biedt aan ruim 28.000 toeschouwers.

PSV won in 2000 in eigen huis met 3-0 van PAOK. PSV won in 2000 in eigen huis met 3-0 van PAOK.
PSV

Faber, Van Bommel, Bouma

PSV was vaker in Thessaloniki, twee keer achter elkaar om precies te zijn. In seizoen 2000-2001 was PAOK tegenstander in de derde ronde van de (toenmalige) UEFA Cup. In november 2000 won PSV thuis met 3-0, een wedstrijd waarbij Mark van Bommel en Ernest Faber meededen. In de return in Griekenland won PSV met 0-1 en ook nu deden zowel Van Bommel als Faber mee. In seizoen 2001-2002 werd PSV opnieuw gekoppeld aan PAOK. In Thessaloniki werd met 3-2 verloren, in een wedstrijd waarin naast Faber ook Wilfred Bouma in het veld stond. Thuis won PSV met 4-1, mede door een strafschop van Van Bommel. De laatste keer dat PSV tegen PAOK speelde was vriendschappelijk, in mei 2008. Toen verloor PSV in het Toumba-stadion met 2-1.

PSV

Europa League en Frans van Rooij

PAOK Saloniki (clubkleuren zwart/wit) speelde afgelopen seizoen in de UEFA Europa League in een groep met Tottenham Hotspur, Shamrock Rovers en Rubin Kazan. Na de winter werd de ploeg gekoppeld aan Udinese en dat was het einde van de Europese campagne. Voormalig PSV’er Frans van Rooij stond in het verleden onder contract bij PAOK (1994-1995), dat voor het laatst in 1985 kampioen van Griekenland werd. De laatste bekerwinst dateert van 2003.

PSV

Vanavond 21.00 uur, updates via Twitter

De wedstrijd in Noord-Griekenland (Thessaloniki ligt aan de Golf van Thessaloniki) begint vanavond om 21.00 uur plaatselijke tijd. Voor PSV is het de achtste wedstrijd van de voorbereiding; na achtereenvolgens AZSV Aalten, RKSV Nuenen, RW Oberhausen, KRC Genk, FC Eindhoven, Athletic Bilbao en Benfica. Hierna speelt PSV nog één oefenwedstrijd, aanstaande zondag in Duitsland tegen 1. FC Union Berlin. Hoofdcoach Dick Advocaat heeft twintig spelers tot zijn beschikking deze oefentrip. Vanavond tijdens de wedstrijd geeft de Twitter-pagina van PSV (@PSV) updates door vanuit het Toumba-stadion.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 20 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies