PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Verslag uit Zuid-Afrika over WorldCoaches

13 juni 2012 11:00
PSV-jeugdtrainers Bastiaan Riemersma (D2) en Colin Williamson verblijven momenteel twee weken in Zuid-Afrika voor WorldCoaches. Daar leiden zij coaches op tot WorldCoach en geven zij clinics aan kinderen uit townships. Deze samenwerking tussen PSV in the community, de KNVB en gemeente Eindhoven leverde veel indrukken op.

Twee PSV-jeugdtrainers zijn in Zuid-Afrika voor WorldCoaches. Twee PSV-jeugdtrainers zijn in Zuid-Afrika voor WorldCoaches.
PSV

Over WorldCoaches

Om de kracht van voetbal te kunnen benutten zijn goede coaches onmisbaar. Daarom is de KNVB in 2009 gestart met het project WorldCoaches. Een WorldCoach is een rolmodel voor de jeugd, iemand die zijn kennis overbrengt en het verschil kan maken in zijn omgeving. Een WorldCoach is niet alleen een kundig voetbalcoach, maar fungeert ook als een life-skills docent buiten het veld. Gezondheid is in een land als Zuid-Afrika een belangrijk thema. De coaches geven in de omgeving voorlichting over onderwerpen als HIV/aids, maar ook over zaken als normen en waarden en criminaliteit.

Jeugdtrainer Colin Williamson: “Het is geweldig om te doen!” Jeugdtrainer Colin Williamson: “Het is geweldig om te doen!”
PSV

Indrukken van Riemersma en Williamson

Een belangrijk uitgangspunt van WorldCoaches is het train-the-trainer principe: de talenten onder de getrainde coaches leiden op hun beurt weer nieuwe coaches op. Hoe meer capabele coaches, hoe meer kinderen zich op én naast het voetbalveld verder ontwikkelen. De jeugdtrainers van PSV zetten daarom hun kennis en kwaliteit in om in Zuid-Afrika coaches op te leiden. Riemersma: “In de ochtend geven we voorlichting en clinics aan trainers. We leren ze hoe je een goede training in elkaar zet, hoe je kinderen coacht en snijden maatschappelijke onderwerpen aan. In de middag brengen we dit alles in de praktijk. In de townships in Emfuleni, Johannesburg en omgeving geven wij en de trainers vervolgens clinics aan kinderen. In deze clinics komen alle onderwerpen van die ochtend terug.” Voor beiden is het de tweede keer dat zij voor WorldCoaches in Zuid-Afrika zijn. Williamson vertelt: “Het is geweldig om te doen! Voor kinderen in Nederland is het bijna logisch om twee keer per week te voetballen bij een club, de kinderen hier zijn door het dolle heen als ze een clinic krijgen. Elke keer worden ze een beetje losser en vertellen ze ook over zichzelf. Dat is wat we willen bereiken; voetbal inzetten voor de ontwikkeling van het kind.”

Voor Riemersma en Williamson is het de tweede keer dat zij voor WorldCoaches in Zuid-Afrika zijn. Voor Riemersma en Williamson is het de tweede keer dat zij voor WorldCoaches in Zuid-Afrika zijn.
De KNVB startte in 2009 met het project WorldCoaches. De KNVB startte in 2009 met het project WorldCoaches.


© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 22 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies