PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Valse start PSV in Waalwijk: 3-2

11 augustus 2012 20:45
PSV is de competitie van het seizoen 2012-2013 begonnen met een valse start in Waalwijk. Na negentig minuten spelen stond er 3-2 op het bord. Na een uitstekende start met een snelle treffer van Lens, ging PSV met een achterstand de rust in. In de tweede kon PSV dat niet meer ombuigen.

Wijnaldum moest het veld al na 34 minuten verlaten met een blessure. Wijnaldum moest het veld al na 34 minuten verlaten met een blessure.
PSV

Eerste helft: goal Lens, blessure Wijnaldum

Met Wijnaldum op de positie van de geschorste Toivonen (een overgehevelde schorsing van vorig seizoen) begon PSV aan de eerste competitieronde, met verder dezelfde spelers als tegen Ajax. Na zeven minuten was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg via Braber, maar het was PSV dat een minuut later de score opende. Lens kon door richting Zoet en schoot kalm binnen, 0-1. De voorsprong hield niet lang stand, want vijf minuten later was het Bouma die een voorzet van Braber in eigen doel werkte: 1-1. Domper was een blessure van Wijnaldum, die niet verder kon en werd vervangen door Matavz. PSV kreeg een aantal kansen, onder meer voor Narsingh en Matavz zelf, maar de bal wilde er nog niet in. Aan de andere kant wel, toen Sneijder vlak voor rust de bal voor zijn voeten kreeg en uithaalde: 2-1.

PSV

Tweede helft: doelpunt Matavz, rood Ramos

Na rust bracht Advocaat aanvaller Depay in het veld voor Mertens en ging Lens achter spits Matavz spelen. Het gretige RKC sloeg echter in de 53e minuut opnieuw toe, toen Sneijder opnieuw uithaalde en zijn tweede van de avond maakte: 3-1. Het zag er niet goed uit voor PSV en de wedstrijd werd naarmate de tweede helft verstreek ook wat onvriendelijk, met een aantal kaarten en opstootjes over en weer. PSV werd wel sterker en maakte de aansluitingstreffer via Matavz, die een voorzet van Depay prachtig achterwaarts binnenkopte: 3-2. Het werd nog een hete slotfase, waarin RKC-verdediger Ramos zijn tweede geel kreeg en de thuisploeg dus met tien man verder moest. PSV scoorde nog wel een keer via Van Bommel, maar die treffer werd terecht afgekeurd. In de laatste minuut van de blessuretijd ging Tyton bij een corner nog mee naar voren, maar de nederlaag kon niet meer afgewend worden.

Lens slalomt tussen twee spelers van RKC Waalwijk door. Lens slalomt tussen twee spelers van RKC Waalwijk door.
PSV

Komende week interlandvoetbal

De komende week staat in het teken van interlands (met onder andere België-Nederland in Brussel), aanstaande zaterdag speelt PSV de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Roda JC Kerkrade in het Philips Stadion.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 22 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies