PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Transfer Dries Mertens naar Napoli afgerond

24 juni 2013 21:30
Dries Mertens maakt de overstap van PSV naar Napoli, de nummer twee van de Serie A afgelopen seizoen. Maandagavond kwam de deal helemaal rond tussen de clubs, nadat de Belg eerder al akkoord was en medisch werd gekeurd door zijn nieuwe werkgever uit Napels. Na twee seizoenen PSV tekende Mertens bij Napoli een contract voor vijf jaar.

Dries Mertens, die na twee jaar PSV naar Napoli gaat. Dries Mertens, die na twee jaar PSV naar Napoli gaat.
PSV

Reactie Marcel Brands

Mertens (26) was maandag al op huizenjacht in Italië, nadat hij in het weekeinde een medische keuring had ondergaan. De clubs hebben de transfer maandagavond definitief afgerond, waardoor de aanvaller zich nu officieel speler van Napoli kan noemen. “Ik heb gemengde gevoelens”, zegt technisch manager Marcel Brands. “We verliezen een uitstekende speler met een hoog rendement. Maar daar staat een mooi bedrag voor PSV tegenover. We gunnen hem deze stap naar een prachtige topclub in Italië”, aldus Brands. PSV en Napoli troffen elkaar vorig seizoen in de poulefase van de UEFA Europa League. In Eindhoven won PSV met 3-0 met één goal van Mertens, uit in Napels won PSV met 1-3 door drie treffers van Tim Matavz.

Mertens in actie tegen Napoli, afgelopen seizoen in de Europa League. Mertens in actie tegen Napoli, afgelopen seizoen in de Europa League.
PSV

Twee seizoenen PSV

De transfer is maandag in de loop van de avond afgerond. Mertens laat vanuit Napels weten heel blij te zijn met deze nieuwe stap in zijn carrière. “Ik voel me heel erg goed”, zei hij maandagavond even na half tien. In de zomer van 2011 kwam hij over van FC Utrecht, in hetzelfde jaar dat hij zijn debuut maakte als Rode Duivel. Daarvoor speelde hij voor AGOVV, Eendracht Aalst en AA Gent. Publiekslieveling Mertens speelde in twee jaar voor PSV 88 officiële wedstrijden, waarin hij 45 goals maakte en 43 assists op zijn naam schreef. In 2012 won hij met PSV de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal. Met de nationale ploeg van België ligt hij op koers voor kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië.

PSV.nl bedankt Dries voor alles en wenst hem veel succes bij zijn nieuwe club!

PSV.nl wenst Dries heel veel succes in Italië! PSV.nl wenst Dries heel veel succes in Italië!


© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 23 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies