PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Phillip Cocu benoemd tot bondsridder

05 oktober 2011 14:15
Bondsridder Phillip Cocu. Bondsridder Phillip Cocu.
KNVB-voorzitter Van Praag heeft Phillip Cocu in Noordwijk benoemd tot bondsridder, omdat hij als speler de grens van 100 interlands (101) heeft bereikt. Ook Edwin van der Sar (130 interlands), Frank de Boer (112), Giovanni van Bronckhorst (106) en Ruud Gullit (wegens zijn bijdrage aan The HollandBelgium Bid) ontvingen het bondsridderschap.

PSV
Cocu en Gullit
Vóór Van der Sar, De Boer, Van Bronckhorst en PSV assistent-trainer Phillip Cocu was het nooit een speler van het Nederlands elftal gelukt de magische grens te passeren. Oud-PSV’er Ruud Gullit (66 interlands) wordt benoemd tot bondsridder wegens zijn buitengewone bijdrage aan The HollandBelgium Bid. Als President van de Belgisch-Nederlandse poging om het wereldkampioenschap voetbal 2018 in de Lage Landen te organiseren reisde Gullit met het Belgische/Nederlandse All Star Team langs alle continenten om steun te verkrijgen voor de kandidatuur van The HollandBelgium Bid. Uiteindelijk bleken de pogingen vergeefs en kreeg Rusland het WK 2018 toegewezen. Wegens zijn verdiensten voor The HollandBelgium Bid wordt Gullit op 24 oktober in Brussel ook benoemd tot Erelid van de Belgische voetbalbond (KBVB).

Hans van Breukelen werd al eerder geëerd voor zijn grote bijdragen. Hans van Breukelen werd al eerder geëerd voor zijn grote bijdragen.
PSV

Hans van Breukelen

Van Praag prijst de vijf ex-internationals voor hun grote bijdrage aan het Nederlandse voetbal in binnen- en buitenland. Het vijftal speelde voor Europese topclubs en won bijna alle denkbare teamprijzen en individuele titels. De huldiging van de vijf nieuwe bondsridders vond plaats in Grand Hotel Huis ter Duin, de plaats waar het Nederlands elftal zich al jaren voorbereidt op wedstrijden. De voltallige staf en selectie van het Nederlands elftal woonden de korte plechtigheid bij. De vijf bondsridders voegen zich bij het gezelschap van onder meer Hans van Breukelen, Johan Cruyff, Wim van Hanegem, Ronald Koeman en Frank Rijkaard. Ook oud-scheidsrechters Charles Corver, Frans Derks en Leo van der Kroft werden in het verleden benoemd tot bondsridder van de KNVB vanwege hun verdiensten voor het Nederlandse voetbal.

Bron: KNVB© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 19 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies