PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Philips Stadion krijgt blindentribune

17 juli 2014 12:00
Het Philips Stadion krijgt vanaf komend seizoen de beschikking over een speciale blindentribune. Speciale headsets, met commentaar van de wedstrijd, ondersteunen mensen met een visuele beperking bij het volgen van de verrichtingen van PSV. De blindentribune wordt geplaatst op vak F en biedt in eerste instantie ruimte aan 20 personen.

De speciale blindentribune komt op vak F en biedt in eerste instantie plaats aan 20 personen. De speciale blindentribune komt op vak F en biedt in eerste instantie plaats aan 20 personen.
PSV

Samenwerking Visio en PSV

De blindentribune wordt gerealiseerd in samenwerking met Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. “Voor slechtziende en blinde mensen kan het ervaren van een voetbalwedstrijd een hele uitdaging zijn”, vertelt Jan Ottevanger, manager van Visio in Eindhoven. Er is veel commotie in het stadion en het speelveld ligt op grote afstand. Het beleven van een wedstrijd is daardoor veel minder toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Het fenomeen blindentribune is een prachtige oplossing om toch in het stadion te kunnen genieten van een voetbalwedstrijd.”

PSV

Speciale headsets

De komst van een speciale blindentribune is het vervolg op de succesvolle pilot tijdens PSV-FC Groningen van afgelopen seizoen, toen fans met een visuele beperking in het Philips Stadion voor het eerst gebruik konden maken van de speciale headsets. De blindentribune komt op vak F en er is het eerste jaar ruimte voor 20 personen; ofwel 10 blinden of slechtzienden en hun begeleiders. Na het eerste seizoen wordt bekeken of dit aantal toereikend is. Geïnteresseerden in een Seizoen Club Card voor deze blindentribune kunnen contact opnemen met PSV Kaartverkoop, te bereiken op het telefoonnummer +31 (0)40 2 505 505 of via e-mail kaartverkoop@psv.nl.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 19 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies