PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

PSV wint ook uitwedstrijd bij RKC Waalwijk: 0-2

06 december 2009 16:25
PSV heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door uit bij RKC Waalwijk met 0-2 te winnen, dankzij doelpunten van Jonathan Reis en Danko Lazovic. Beide treffers vielen na rust. De zege is extra waardevol omdat Ajax vanmiddag met 2-0 verloor bij FC Utrecht en daardoor op 7 punten achterstand komt. PSV is nu even koploper, FC Twente speelt om 16.30 uur.

stanislav Manolev in een duel om de bal met Derk Boerrigter. stanislav Manolev in een duel om de bal met Derk Boerrigter.
PSV

Kansen voor rust

Bij PSV startten Simons en Toivonen in plaats van Afellay (geschorst) en Bakkal (enkel), verder was het team ongewijzigd ten opzichte van afgelopen donderdag tegen Sparta Praag. Onder barre omstandigheden was het PSV dat na de beginfase wat druk zette op de thuisploeg en daaruit een aantal kansen kreeg, onder meer voor Reis na elf minuten. Zijn schot werd van de lijn gehaald door Metaj die nog op de lijn stond. Naarmate de helft vorderde zette PSV meer druk en resulteerde dat in nog twee kansen voor Reis en een poging van Lazovic, maar doelman Levita wist steeds in te grijpen. Ook een goed uitgespeelde aanval met opnieuw Reis als eindpunt wilde er nog niet in. Met 0-0 werd de rust bereikt in Waalwijk.

Jonathan Reis heeft PSV zojuist met het hoofd op voorzet gezet. Jonathan Reis heeft PSV zojuist met het hoofd op voorzet gezet.
PSV

Doelpunten Reis en Lazovic

Na rust begon RKC sterk en kreeg Benschop een grote mogelijkheid, maar hij kwam net niet aan een goede voorzet van Benson. Het antwoord van PSV kwam uit een vrije trap van Dzsudzsák en ook Reis kreeg, oog in oog met Levita, opnieuw een grote kans. Het was RKC dat desondanks groeide in de wedstrijd en met meer durf ging spelen. Het was de kracht van PSV om juist op dat moment toch toe te slaan. Een indraaiende voorzet van Dzsudzsák werd door Reis via de grond ingekopt, 0-1 na 63 minuten spelen. Even later ging Toivonen op avontuur en creëerde hij zelf een mogelijkheid, maar Levita kon pareren. Twintig minuten voor tijd maakte Koevermans zijn rentree als vervanger van Reis. Koef kwam hiermee voor het eerst sinds twee maanden weer in het veld. Wederom op het goede moment wist PSV Levita wel te passeren en opnieuw was Dzsudzsák de aangever. Zijn vrije trap, na 83 minuten, werd achterwaarts ingekopt door Lazovic: 0-2. PSV kon de wedstrijd rustig uitspelen en nam na een soevereine zege drie waardevolle punten mee naar Eindhoven. FC Twente speelt vanmiddag om 16.30 uur uit bij N.E.C., gecoacht door Wiljan Vloet.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 19 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies