PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

PSV wint finale van Benfica: 3-1

22 juli 2012 16:40
PSV heeft in Wroclaw de Polish Masters gewonnen. In de finale werd Benfica met 3-1 verslagen door doelpunten van Zanka, Lens en Wijnaldum, die allemaal vielen in de tweede helft. Op zaterdag had PSV al met 1-0 gewonnen van Athletic Bilbao. Met de beker van het toernooi in het vliegtuig keert PSV zondagavond weer terug naar Nederland.

Met deze elf begon PSV aan de finalewedstrijd tegen Benfica. Met deze elf begon PSV aan de finalewedstrijd tegen Benfica.
PSV

Eerste helft: Benfica op voorsprong

Met acht anders spelers in de basis ten opzichte van de wedstrijd gisteren tegen Athletic Bilbao begon PSV aan de finale van de Polish Masters tegen Benfica. Alleen aanvoerder Van Bommel, Toivonen en Narsingh startten twee dagen op rij vanaf de aftrap; hoofdcoach Advocaat koos verder voor onder meer Zanka en jongeling Van Ooijen. Dreiging was er in de eerste helft via Narsingh, Depay en een kopkans voor Toivonen, maar het was Benfica dat de leiding nam. Na ruim een half uur schoot Martins de Portugezen op voorsprong, 0-1.

PSV

Tweede helft: Zanka, Lens, Wijnaldum

Met Willems (voor Ritzmaier) en spits Locadia (Van Ooijen) erin zocht PSV na rust naar de gelijkmaker. Die kwam al snel, toen Zanka een corner van Depay goed binnenkopte: 1-1. Het eerste doelpunt van de Deen en een goal op een goed moment in de wedstrijd. Met Strootman en Lens erbij ging PSV in Wroclaw op zoek naar de winnende treffer en die werd een kwartier voor tijd gevonden. Locadia gaf de voorzet en Lens rondde goed af, 2-1. Benfica kreeg niet veel later rood voor Maxi Pereira, waardoor de Portugezen in de slotfase met tien man stonden. Met zijn tweede goal van het toernooi bepaalde Wijnaldum vervolgens de eindstand: 3-1. PSV won het Polish Masters-toernooi na goede overwinningen op Athletic Bilbao en Benfica; en reist zondagavond terug naar Nederland.

Verspreid over het hele stadion zaten de PSV-supporters. Verspreid over het hele stadion zaten de PSV-supporters.
PSV

Wedstrijdstatistieken:

PSV Tyton, Zanka, Van Bommel (61. Strootman), Toivonen, Wijnaldum, Narsingh (61. Lens), Derijck, Van Ooijen (46. Locadia), Depay, Manolev, Ritzmaier (46. Willems).

Doelpunten: (34) Martins 0-1, (54) Zanka 1-1; (73) Lens 2-1; (84) Wijnaldum 3-1.
Geel: Willems, Gaitan
Rood: Maxi Pereira

Jeremain Lens werd gekozen tot meest waardevolle speler van het toernooi en Przemyslaw Tyton kreeg de prijs voor de beste keeper van de Polish Masters.

Eerstvolgende oefenwedstrijd PSV: donderdag 26/7, PAOK Saloniki-PSV© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 19 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies